diumenge, 8 d’agost del 2021

ELS CRITS DEL PASSAT

Un any després d'haver llegit La bruixa de Camilla Lackberg, m'he llegit el segon de la saga de Fjallbacka, després d'haver-ne llegit el primer fa cosa d'uns mesos. La bona estona que vaig passar amb La bruixa m'ha portat a anar cercant els anteriors llibres que tenen lloc en aquesta localitat sueca (el poble natal de l'autora). Allà, ha creat un bon grapat d'històries policíaques protagonitzades per un agent de policia i la seva dona, escriptora i investigadora.

Els crits del passat són doncs, el segon lliurament d'aquesta saga. Els dos protagonistes ja són parella oficial i ella està embarassada. Mentre ell està de "vacances", es descobreix el cos sense vida d'una jove, i sota seu, les restes de dos cossos més, de dues desaparegudes feia uns 30 anys. Hi ha relació entre els dos casos? Qui és l'assassinada? I a més, desapareix una altra jove al cap de pocs dies. Sembla que totes les pistes apunten als membres d'una família que no es porta massa bé entre les dues branques, però no es veu quin motiu podria haver a tot plegat. 

Intriga, misteri i emoció tornen a ser els ingredients de la història, que un cop més aconsegueix arrossegar-me ben endins per tal d'anar esbrinant amb ells qui dimonis hi ha darrera de tot plegat. Per segona vegada (tercera si comptem el desè llibre, La bruixa), l'autora ho ha aconseguit. Molt bé, rebé.

Les trames de tota la colla apareixen de manera molt més secundària. Hi ha algun tema pel mig, però no té la importància que tenia en les anteriors. Aquesta vegada se centra més en el cas que hi ha entre mas, i més sabent que gairebé és un compte-enrere per trobar amb vida la noia desapareguda. He devorat les seves pàgines amb ganes. 

Un detall que apareix a principis del llibre. És del 2004 i per tant cal posar-ho en context. Com que ella està embarassada i es mou, fan el típic comentari de si serà futbolista, però diuen que millor que no, perquè el futbol femení no té tirada. Té gràcia haver-ho llegit ara, i més quan justament la selecció sueca ha estat a no res de guanyar la medalla d'or als Jocs Olímpics de Tokyo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada