dijous, 23 de juny del 2016

MIG REI

Magnífica troballa aquesta trilogia del Mar Trencat d'en Joe Abercombie. Un escriptor que pel què he llegit, fins ara escrivia novel·les per un públic juvenil. I aquest segurament ha estat el gran error de la campanya de màrketing, ja que han venut aquestes novel·les com una saga tipus "Jocs de la fam", "Corredor del laberint", "Crepuscle", etc. Sí que té una mica d'aquest estil, però sense dubte no les hauríem de posar al mateix sac. Aquestes novel·les han d'estar a les prestatgeries de llibres de fantasia, etc, i no pas a les juvenils.
Llavors algú s'aixecaria i diria: "Sí home, ara es voldrà comparar a "Joc de trons"!" De la mateixa manera que té característiques típiques de la literatura juvenil (personatges molt definits, sense entrar massa en el seu interior), també té característiques que ens recorden la saga d'en Martin, començant pel "Tron negre" que desitgen els protagonistes de l'aventura.
Sigui com sigui, m'ha agradat molt. Quan una novel·la m'atrau i la devoro en pocs dies, bona senyal. 
Les aventures d'un jove príncep esguerrat que degut a la mort de pare i germà, ha de ser rei de la seva terra. L'argument, podria ser titllat de típic: traïcions, venjances, lluites... Però té un bon ritme d'execució, tota una part d'esclavatge que aconsegueix que el grup principal te'l facis molt teu i visquis de prop totes les seves aventures, o més ben dit, desventures. La veritat és que t'alies fàcilment amb aquest grup. Me l'he llegit tan ràpid i m'ha agradat tant, que ara no sé què fer. Agafo el següent llibre que tinc pendent per llegir o vaig a la llibreria a comprar no només la segona, sinó també la tercera part? El què està clar, és que d'aquest estiu no s'escaparan.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada