dissabte, 30 de desembre del 2023

TEMÀTIQUES DEL 2023

Déu n'hi do amb el 2023. Els primers mesos de l'any van ser estressants, plens de nervis, ira i al final, tristesa. Això es veu reflectit en la distribució d'entrades del blog. En total, n'han estat 145, sent el cinquè any amb més entrades, i quedant-se a només dues del quart lloc (el 2021 van ser 146). Ningú ho diria quan en tancar la primera meitat de l'any en dúiem trenta-nou. Si el ritme hagués estat el mateix, hauríem fet al voltant de 80, o sigui com sigui, menys de cent per primera vegada en els últims set anys. Però a partir del juliol, les coses es van anar normalitzant. Els punts de nervis, estrès i preocupació vana anar reduint-se, algun amb més pena que els altre, i el blog va anar recuperant ritme.

Una altra diferència amb l'any passat és que així com el 2022 va tenir les temàtiques de les entrades força repartides, aquest cop no ha estat igual. El cinema, líder indiscutible dels últims anys, el 2022 va ocupar el 12% de les entrades, mentre que aquest any, amb gairebé el mateix número d'entrades, estem parlant d'un 25%. Televisió i educació van ser els dos temes que també van superar el 10%. Aquest any, aquest 10% l'han superat aquests dos temes i... set més. Una de les coses més sorprenents és justament la temàtica "sorprenent", que es col·loca en segon lloc amb un 20% (29 entrades). El top-tres el completen el futbol i el quotidià (quart i sisè el 2022). El segon i tercer lloc de l'any passat (televisió i educació) són el 4t i sisè del 2023, canviant-se el lloc amb els temes que ocupen aquestes posicions enguany.

Altres coses a destacar seria l'augment del tema "viatges" gràcies a les excursions i reptes, doblant la seva presència (passant de 8 a 16 entrades). El lleure continua a la cua amb 5 entrades (quan tres o quatre d'eles existeixen pels resums de principis d'any). Més preocupat em té el tema "música", que és el cuer amb només tres entrades. Em sorprèn que una de les meves ficcions em faci parlar-ne tan poc en el blog. No em forçaré a fer-ne més, però sí que hi pensaré. Pugen també, lògicament, castells (el retorn) i blog (per l'entrada 1.500).

Som-hi amb el rànquing de l'any:

- Entrades sobre cinema, 36, amb un 25%

- Entrades sobre sorprenent, 29, amb un 20%

- Entrades sobre Catalunya i televisió, 22, amb un 15%

- Entrades sobre el Barça, 19, amb un 13%

- Entrades sobre educació, 17, amb un 12%

- Entrades sobre viatges, 16, un 11%

- Entrades sobre escola, 14, un 10%

- Entrades sobre llibres, 12, un 8%

- Entrades sobre món, 11, amb un 8%

- Entrades sobre el blog, 8, amb un 6%

- Entrades sobre castells, 7, amb un 5%

- Entrades sobre lleure i teatre, 5, amb un 3%

- Tanca el rànquing les entrades sobre música, amb3, un 2%

I fins aquí el recompte del blog corresponent al 2023. Un any que mereix acabar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada