dijous, 27 de juny del 2024

EUROCOPA 2024 (I)

Dediquem unes paraules a l'Eurocopa d'aquest any 2024 ara que ja ha acabat la fase de grups.

De 24 equips, ja han tornat a casa 8 d'ells, deixant els 16 que disputaran els vuitens a partir de dissabte. Només un dels eliminats podríem dir que és una sorpresa: Croàcia. Un equip amb bons jugadors, bon joc, finalista del món fa sis anys... Estaven en el grup de la mort, amb Itàlia i Ecspanya, però el fet que es classifiquessin quatre tercers, res feia pensar que caurien els croats. També Polònia ha marxat en un altre grup mortal amb França i Holanda. En aquest hi ha hagut la sorpresa més gran, sent dels quatre equips, Àustria la primera classificada. Els polonesos no eren favorits per res més, a diferència dels croats. 

La resta de teòricament equips poderosos s'han classificat. Ara bé, per ara és una Eurocopa força penosa. No hi ha cap selecció que hagi brillat, ni per resultats, ni sobretot, per joc. Només una ha guanyat els tres partits: Ecspanya. la mare que els... Quin fàstic, de debò. Com pot ser, és que me'n faig creus... Només espero que en algun encreuament algun equip se'ls carregui i els baixi els fums. No serà a vuitens, on es trobaran Geòrgia; o potser sí, qui sap? Posats a demanar, prefereixo que els elimini Geòrgia que no Alemanya a quarts, on haurà d'arribar si supera Dinamarca. 

Un d'aquests quatre s'enfrontarà a semifinals a qui surti dels encreuaments entre Portugal- Eslovènia i França-Bèlgica. França potser ha tingut bon joc en alguns moments, però al final no ha marcat massa. I per l'altra banda, Anglaterra o Itàlia s'enfrontaran si superen Txèquia i Eslovàquia respectivament. Mentre que Romania vs Holanda i Àustria-Turquia completen el quadre final. La veritat, m'agradaria que els països petits avancessin el màxim en la competició i anessin tombant els favorits. Us imagineu unes semifinals tipus: Dinamarca- Bèlgica i Àustria-Txèquia? Seria meravellós pel futbol i una lliçó d'humilitat a les grans potències. Però no sé si passarà. Ara estaré més pendent dels partits per poder parlar amb més fiabilitat en una propera entrada.

Per la banda de la porra, un desastre absolut. De 1882 participants, estic a la posició 1520. He clavat els resultats. Mare de déu, quina vista! Particularment em va agradar el dia que estava a la posició 1714. Visca Catalunya! Per cert, que si jugués la selecció catalana, amb el nivell que he vist en aquest campionat, classificats ho estaríem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada