divendres, 9 d’agost del 2024

FUTUROSCOPE

La segona entrada dedicada a la setmaneta de vacances per França és al parc de Futuroscope. Aquest parc, situat a Poitiers, a 800 km de Barcelona, es va inaugurar l'any 1987 i va ser tota una revolució. Tot d'atraccions i espais centrats en les tecnologies cinematogràfiques, robòtiques i futuristes. No ha arribat a ser mai un parc bestial, perquè s'ha centrat en aquests aspectes i no ha volgut entrar en la competició d'atraccions fortes. Així, va subsistint i manté intacte l'esperit amb el què va néixer.

Si voleu doncs, emocions fortes, aquest no és el vostre parc. En canvi, sí que ho és si tens canalla petita. Hi ha una vintena d'activitats que per a ells són molt divertides i brutals, s'ho passen d'allò més bé. I si et vols deixar sorprendre per quatre coses comptades, també paga la pena. Les cues no són excessivament llargues, i pots gaudir de tot el què et pugui interessar.

L'ambientació i les construccions, edificis, històries i decoracions per alleugerir les esperes, són d'excel·lent. Per fer fotografies guais. En quant a atraccions, cal destacar que to i ser poques, tenen el seu punt de sorpresa i encant. M'explico:

Hi ha una muntanya russa. No és res de l'altre món, però té una sorpresa al final boníssima. Quan esperes perquè ja has arribat, de sobte, caus avall. Divertidíssim. Després, hi ha un espectacle tipus IMAX que simula que estàs sent perseguit per un tornado i dins seu. Quan feia pocs dies de veure la pel·lícula, ha estat com reviure-ho des de dins. Molt moviment de seient, però sobretot, molt bona ambientació. Amb una dedicatòria al gran Jules Verne (és un senyal pel projecte de 6è?) et fan un viatge per cinc o sis espais del món, també com si volessis. Molt guai, però vaig sortir força marejat, i això em va impedir fer la següent atracció d'aquest estil. Mentre esperava, vaig voler pujar a una mena d'ovni que et fa veure el parc des de dalt. Una avaria a l'aire la va deixar inutilitzada per unes hores. Com que no volia més mareigs, a l'atracció "Dance with robots" ja vaig anar directament a la tribuna per veure el MEC i gravar-ho en vídeo. Camuflat en un embolcall d'atracció "xorra", hi ha una de les més bèsties que he vist mai. En grups de quatre, asseguts en una plataforma agafats pel braç d'una màquina (el robot), et mou seguint el ritme de la música: del dret, del revés (sobretot del revés, amunt, avall, endavant, endarrere... una bogeria absoluta! 

L'espectacle nocturn, ni fu ni fa. A veure, els joc de llums amb l'aigua està molt ben dissenyat (alguns efectes espectaculars, altres més normalets. Ho engloben tot en una història de fantasia totalment prescindible ( apart de que no enteníem res, clar...)

I he deixat pel final l'hora de dinar. Un restaurant on seus davant d'una pantalla, demanes el què vols, i t'arriba a través d'uns tubs, espirals i giragonses directament davant teu. Espectacular. Així que personalment, un dia molt ben aprofitat i interessant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada