dimarts, 13 d’agost del 2024

PREPARATIUS

Després de la incògnita resolta l'any passat sobre com viuríem de nou es festes de Gràcia, ja ens trobem a dos dies de començar-les, a un només del pregó i la nit de guarnit. I a hores d'ara, ja tenim teca.

Un cartell lleig pel meu gust, però que ho han compensat a la samarreta, fent-la força diferent, amb una sanefa al davant i un tros de cartell a l'esquena. No em desagrada, però tampoc perdré el cap per fer-me amb una.

Castellerament parlant, no hi ha res pitjor per a un cap de colla (es del meu humil punt de vista, és clar) que una festa major amb doble pressió. Ja et sent pressionat per la necessitat de fer la millor actuació possible (és la teva festa, acostumes a estar amb una gran colla a plaça....) amb uns assaigs precaris. LA gent està de vacances i no hi ha l'assistència necessària per preparar bé els castells. Aquest any, penso que es nota molt més, hi ha més relaxació. Però el problema és la pressió afegida. A poques setmanes de tancar la llista pel concurs d'aquest any, anem dissabte un altre cop. Però si descarreguem el 3 de 8, el 4 de 8 i un dels dos que preparem, el 7 de 8 o el 2 de 8 amb folre, anem diumenge. Fer-los o no fer-los, descarregar-los sí o sí. Amb la poca constància de gent de troc i canalla (sobretot aquestes dues parts), ens plantarem a dos assaigs de poder fer algun d'aquests castells. Tant de bo siguin els dos, i si no, almenys un. I que surti bé. Pobra tècnica... 

La gran part de la participació en actes de la festa major d'enguany seran altra vegada en un 99% a la Plaça de la Vila. Però mirant el programa, he trobat fins a 4 activitats que estaria bé de veure o viure. D'entre més de 500 activitats, només quatre em fan gràcia veure. Quatre. Doncs la meitat, descartades per coincidència d'horaris. Ni el vermut amb l'Alícia Rey (ex-Sense Sal), a l'hora de l'actuació castellera de diumenge ni el concert del Cercle, a la mateixa hora que l'últim assaig. Això deixa el programa fora de la plaça a l'acte de l'ANC (tot i que també coincideix amb el lliurament de premis) i una mostra de balls irlandesos, per seguir alimentant els senyals.

I finalment, la polèmica. Les baralles entre les colles de diables, amb la Coordinadora de colles de cultura pel mig han provocat que ara mateix les festes estiguin sense activitats de foc. Uns egos i unes actituds extremadament infantils ens han portat a aquesta situació que segurament es mig resoldrà per sortir del pas, però és evident que hi ha un problema que cal resoldre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada