dissabte, 17 d’agost del 2024

DON'T LOOK UP

Una altra pel·lícula, com Cel de mitjanit, que se'm va escapar en el seu moment, però que la tenia com a pendent de veure al primer intent que fos possible. Es tracta d'una crítica a la societat actual, que posa sobre la taula la deriva que estem vivint actualment com a humanitat, posada en un extrem.

Uns científics descobreixen un cometa que es dirigeix cap a terra, i que causarà la destrucció total. a partir d'aquí, es van enfrontant als poders fàctics del moment: primer, la classe política, quan ens mostren una presidenta dels Estats Units i el seu gabinet, només preocupats per les eleccions i els seus resultats. Només quan els interessa políticament, se'ls escolten. Després, els mitjans de comunicació: quan la gent posa per davant els realities i les xafarderies, automàticament els ningunegen, i es fan mems dels dos científics, sobretot d'ella (bon paper de la Jennifer Lawrence). I finalment, els poders econòmics, quan després de poder enlairar la missió que ha de desviar el cometa, tot s'atura perquè han descobert que està ple dels minerals amb els què es fabriquen els mòbils. El personatge de l'home de negocis, cínic, tranquil i absolutament fred és desesperant i divertit alhora de l'odiós que és però com ho enfronta tot.

N'havia sentit a parlar molt, i tenia les expectatives molt altes. Això ha fet que no hagi acabat entusiasmat. A veure, m'ha agradat, i és totalment coherent durant tot el metratge (que per cert, per mi aquest cop és assa llarg). Tot es va desenvolupant per mostrar com de malalta està la societat, i té escenes que en el fons representen molt bé e què està passant, de manera real i llastimosa. I el final, és com havia de ser. No hi ha dolçor ni final Disney. És com la línia de la pel·lícula ens ha estat mostrant des del primer minut, tant pels bons, com pels dolents. No se n'amaga.

Realment, l'estupidesa humana es veu perfectament retratada. El "don't look up" és el lema dels poderosos que diuen a la gent que no mirin al cel per veure el què està venint, i és boníssim quan en un míting, un ho fa, tots ho acaben fent i se n'adonen de que els estaven mentint, però eren incapaços de fer el contrari del què els deien. Al mateix moment, els que diuen "Look up", també fan un míting i concert, on la cantant canta una cançó amb la lletra dient que som burros i anem a morir, mentre tothom aplaudeix. És una pel·lícula ben estranya però interessantíssima. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada