dijous, 8 d’agost del 2024

ON ÉS WALLY?

Aquesta entrada la tenia preparada abans de la setmana per França. Tenia per títol "Botifleria XXL" perquè em centrava en l'acord entre ERC i PSOE per fer president a l'inefable Illa. Però avui és 8 d'agost, i en ple debat d'investidura, la notícia és en aquests moments, l'aparició del president Puigdemont a Barcelona i la seva posterior desaparició. Hashtag Houdini diuen que és trending a Twitter.

Però que els fets d'avui no ens distreguin del fet que a la Generalitat tornarà a haver un president ecspanyol gràcies a ERC. Em faig creus de com en són de dolents governant els d'Esquerra. Cada vegada que han tingut una mica de poder, ha estat nefast pel país (quan han sigut els altres tampoc, no ens enganyem... però com que ells van de "bons"...) El seu final l'han adornat amb un pacte amb el PSOE per tal de no sé exactament què. Ells diuen que han aconseguit uns pactes molt bons per Catalunya, però clar, avui en dia no costa gens tirar d'hemeroteca i veure que allò pactat ja s'hi havien compromès antics governs ecspanyols i mai, MAI, han complert la seva paraula. Els ecspanyols volen la submissió total de Catalunya (no pas l'eliminació, perquè es quedarien sense la seva principal font d'ingressos. Que ERC s'ho hagi tornat a creure només pot voler dir una d'aquestes dues coses: o són imbècils o són traïdors. No sé quina és millor, la veritat. Que un paio com l'Illa, gestor inepte de la COVID com a ministre ecspanyol de sanitat durant la pandèmia, i defensor del 155, manifestant-se amb la dreta rància ecspanyola contra Catalunya, sigui president, és gràcies a la mateixa gent que el seu partit odia i va empresonar. Pactar amb els teus botxins. Inexplicable, o com molt bé saben fer, "Antes se romperá Cataluña".

I llavors arriba el dia de la investidura, i el president Puigdemont va dir que l'exili havia acabat, que venia per la investidura i s'enfrontava a una possible detenció ja que la llei d'amnistia és una farsa. I així és. Arriba, surt a l'escenari, fa un discurs, es demana un cordó per anar fins al Parlament... però ell desapareix. A mig matí, encara l'estan buscant. No sabem com acabarà. Si apareixerà i el detindran, o no. En poques (o moltes) hores ho sabrem. Alguns diuen que el fet de marxar és incomplir la seva promesa. Bé a veure... és un polític, i TOTS els polítics menteixen. No és molt difícil trobar promeses de polítics incomplertes, com les d'ERC dient que no farien president a Illa, o la Colau dient que no pactaria amb Valls... Tots són escòria. Jo no estic ni amb uns ni amb altres. Ni Junts, ni ERC, ni CUP. Jo vull la independència de Catalunya i punt. I si un d'ells la caga, no em tremola la veu per dir-ho, sigui la inoperància cupaire, o les traïcions d'ERC i Junts pactant amb Ecspanya, per davant o per darrere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada