dimecres, 28 d’agost del 2024

LA TEORIA DEL 4

La pretemporada del Barça femení continua a bon ritme, i si no hi ha cap daltabaix inesperat, la plantilla d'aquest curs ja està definida. No era fàcil gestionar el final de la temporada més exitosa amb l'inici d'aquesta. Canvi d'entrenador i adeus d'algunes jugadores mítiques de l'equip, com la Sandra Paños i la Mariona. Una cap a Mèxic, i la segona cap a l'Arsenal. També s'hi ha afegit la marxa de la Bruna al Brighton (molt més modest tot plegat), la Lucy Bronze (molt bé, però una mica mercenària) al Chelsea, i les habituals cessions (Dragoni a la Roma i Corrales al Sevilla).

Per compensar aquestes marxes i seguir optant a guanyar-ho tot, a la part tècnica, se segeuix confinat en la casa, i en Pere Romeu (3r entrenador fins ara) donarà continuitat al projecte, ara des del lloc de primer entrenador de l'equip. I sobre els ftxatges, penso que venen menys de les que marxen, però clar, pugen les del filial amb una força que fa que no calgui buscar fora el que tens a casa.

A la porteria s'ha fitxat l'Ellie Roebuck, molt bona portera per competir amb la Cata, aquí s'ha cobert bé, tot i que té mèrit la seva història, venint com ve d'un ictus. Al davant, la màxima golejadora de la lliga portuguesa, la Kika Nazareth, i el fitxatge estrella, la màxima golejadora de la Bundesliga, la polonesa Ewa Pajor. Totes dues jugadores (l'Ellie encara està recuperant-se), ja han mostrat la seva qualitat (gran Pajor), i veurem qui acompanyarà a ella i la Graham (Salma, Kika o Rölfo - ja se sap que per mi, la Salma està sobrevalorada).

I després tenim el filial. Finalment, la Vicki i la Martina ja seran oficialment del primer equip. Entrenaran amb elles l'Alba Caño i la Judit Pujols. Però qui està fent parlar és l'altíssima suïssa de 17 anys i nom impronunciable (Schertenleib), que ha destacat en els partits que ha jugat.

I amb totes elles, les de sempre, destacant la progressió que està fent l'Alèxia i que farà que sigui difícil escollir el mig del camp entre ella , l'Aitana, la Patri i la Keira. Serà interessant veure com gestiona les bandes laterals. Amb Lucía al Sevilla, s'entén que Rölfo i Brugts hauran de baixar, si l'Ona es queda la dreta. O aquesta va a l'esquerra i la Jana o la Marta es queden la seva banda. Serà interessant veure com ho gestiona tot plegat.

Per ara, quatre partits de pretemporada, 5 gols en tres d'ells, els llunyans, i només dos en el Gamper a casa, que cal dir que va ser una mica avorridot. Quan comenci la temporada, el comptador estarà a zero, i el camí fins a Lisboa, llarg i ple de dificultats. Som-hi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada