dimecres, 24 de juliol del 2024

EXTINCTION

Vet aquí una pel·lícula de ciència ficció que barreja uns quants gèneres. Per una banda, somnis recurrents d'un desastre que et presenten un passat o un futur. Per l'altra, la invasió d'extraterrestres habitual. Amb aquests dos aspectes, ens trobaríem davant d'una peli típica, típica, típica. Però ep! Res és el què sembla, i els dos aspectes es transformen passada mitja pel·lícula per oferir-te una trama nova totalment diferent, on la contraposició entre bons i dolents queda totalment diluïda. Em recorda, amb tots els "peròs" que es vulguin a The creator, on també s'experimenta un canvio de visió durant la trama i que de fet (spoiler), tenen un mateix punt de partida, tot i que quan comences no ho saps.

Així doncs, ens trobem en un futur no molt llunyà, una família normal i corrent, amb un pare absorbit per la feina i que até malsons on hi ha violència, atacs, etc. Quan intenta anar a un centre per tal que li mirin, però no s'atreveix a entrar, comença una mena d'invasió amb unes naus i uns soldats crivellant ("acribillant") a tothom indiscriminadament. La lluita per la supervivència és el què els porta a buscar refugi fins que de mica en mica van esbrinant qui són aquests éssers que els estan atacant. I com deia al principi, res és el què sembla.

D'aquesta manera, la pel·lícula aconsegueix entrada pròpia per distracció assegurada, per la part original (tot i que no és tan original), però almenys aporta alguna cosa nova i algun ensurt ben trobat. Amés, no és llarga, cosa que 'agraeix molt en aquestes nits d'estiu. Final obert però sembla ser que sense segona part, així que tot correcte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada