diumenge, 7 de juliol del 2024

CAMPIONAT AVORRIT

Recordo quan fa poc menys d'un any, els típics feixistes masclistes de torn se'n fotien del mundial de
futbol femení: que si joc penós, que si pocs gols, etc. Avui, no sento a cap d'aquests troglodites dient el mateix de l'Eurocopa i també podríem afegir-hi la copa Amèrica del futbol masculí. La veritat, no diuen el mateix perquè és que a mes a més, no se n'adonen, i deuen estar vibrant amb aquests partits extremadament avorrits i intranscendents que estan oferint les diferents seleccions. I és que quan un home és estúpid, és doblement estúpid.

Però anem pel futbol en sí. Semifinals decidides. Ecspanya i França per una banda (merda contra mè) i Anglaterra amb Holanda per l'altra. Les seleccions petites, han estat a punt de donar la sorpresa. Algunes als penals i altres per la mínima als últims minuts, han anat caient en mans d'aquestes quatre, que han arribat aquí no pas pel seu bon joc sinó per atzar o mal joc per part dels altres. Holanda es va classificar guanyant a Turquia en el què segurament ha estat la segona part més interessant de tot el campionat. Anglaterra, classificada als penals contra Suïssa (i que ja va eliminar Eslovàquia a la pròrroga). França, també va passar pels penals contra Portugal (va fallar el bluff d'en Joao Fèlix - si us plau no cal que torni). Les dues seleccions estaven a quarts després d'uns altres penals els portuguesos i un escarransit 1 a 0 dels francesos. Els ecspanyols van derrotar els alemanys a la pròrroga gairebé a l'últim minut.

Res, que ben plens d'empats a zero, empats a 1, penals... tot força penós. A partir d'aquí, queden les dues semifinals i la final. Evidentment, l'objectiu número 1 és l'eliminació d'Ecspanya. Si això vol dir anar amb França, doncs per un dia s'hi va. Al cap i a la fi, els jugadors francesos han tingut el valor de, en plena campanya electoral, demanar a la gent que vagi a votar per tal que no guanyi l'extrema dreta. En canvi, els ecspanyols que s'han pronunciat són l'Unai Simon dient que els futbolistes no s'han de ficar, o el ja conegut feixista Carvajal amic de VOX. Res més a dir. Després, que guanyi Holanda, són els que em cauen millor, a part de ondar una alegria a en Koeman. Si passa Anglaterra, doncs que guanyin els anglesos.

I a l'altra banda de l'oceà, també semifinals de la Copa Amèrica. Menys Colòmbia, tots classificats als penals. També allà hi ha màxima igualtat i poc joc, com a Europa. Argentina se les veurà amb Canadà i Colòmbia amb Uruguai (Araujo lesionat una altra vegada, com Pedri, per cert). El millor ha estat l'eliminació del Vinicius. Allà també ha seguit provocant, però li han tret les targetes corresponents (i va estar sancionat l'últim partit). Què dirà ara, que són racistes?