dimarts, 2 de juliol del 2024

A QUIET PLACE

Ja fa uns dies que veia un tràiler d'una pel·lícula de la qual vaig pensar que seria una bona manera de començar les vacances d'estiu. Més endavant descobreixo que, tot i ser una trama independent, és el tercer film que es fa d'una saga anomenada "A quiet place", o anomenada "Un lloc tranquil". I ves per on quina casualitat, resulta que la primera pel·lícula la tinc a la llista de favorits, preparada per veure-la a casa. I a més, la segona part també. De manera que comencem pel principi.

Ens trobem un planeta on hi ha hagut una invasió extraterrestre. han arribat uns bitxos que són cecs, però tenen una oïda que riu-te'n tu dels rat-penats. Qualsevol soroll els alerta i arriben ràpid per ser servit com a primer plat dels aliens. La poca gent que mira de sobreviure, ho ha de fer en un silenci absolut. Així, gairebé tota la pel·lícula és sense paraules.

No deixa de ser un típic thriller d'aliens amb els seus ensurts que la faria entrar en el grup de ciència ficció terrorífica. De fet,, n'hi ha un bon grapat, d'ensurts... I aconsegueixen crear un clima de tensió gairebé des del minut zero, ja que el fet de no fer cap soroll provoca que quan el veus a venir, et posis prou nerviós per patir pels personatges. Els protagonistes són una família que després d'una pèrdua, miren de sobreviure seguint les normes. Per complicar-ho una mica, la mare està embarassada. 

Aquí patinen. En la situació en què viuen, et quedes embarassada? Per què portes una nova vida en un planeta condemnat al desastre? No han sentit a parlar dels mètodes anticonceptius? Bé, és una peli, i clar, ha de tenir aquestes incoherències per donar més suspens. Però tela marinera...

La peli no té final xim-pum, sinó que acaba començant una escena. És que realment, la situació en la què viuen no s'acaba, no té final fins que els aliens no marxin a un altre lloc, i d'això no tracta el film. Veurem si la segona part ofereix alguna resolució (ho poso en dubte), mentre dediquem un dia d'aquesta setmana a veure al cinema el dia que arriben els extraterrestres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada