dimecres, 3 de juliol del 2024

YELLOWJACKETS (x2)

No podia esperar massa més. Havia de veure la segona temporada en un curt període de temps d'ençà la primera. I just en aquest final de curs i començament d'estiu, he vist els 9 capítols (9?) de la segona temporada. Tot i que en un primer moment, la ja no-sorpresa pot donar pas a l'habitual desencís i desmotivació, a mesura que anàvem avançant pels episodis, l'interès, el neguit, anaven en augment. Si la primera temporada la podem qualificar d'excel·lent (amb un 9, la perfecció no existeix), aquesta segona tongada es pot quedar en el 8'5 sense despentinar-se. ha estat genial recuperar la història d'aquestes noies perdudes al bosc i/o dones amagant-se del seu passat.
Per la part de les joves, seguim veient com lluiten per sobreviure, i de mica en mica anem entrant en el canibalisme, encara que consensuat en primera instància. Però la caça que protagonitzen és bèstia, tot i saber què no podia passar de cap manera perquè sabem qui viu al futur. Les enveges entre elles, com de mica en mica es van convertint en una mena de secta degut a l'extrem de la situació que viuen... és que només amb això no caldria la part adulta que acompanya la sèrie.
Però aquesta part hi ha de ser, si no, com podríem gaudir de la Juliette Lewis, la Christina Ricci i ara també l'Elijah Wood? S'ha d reconèixer que el càsting de la sèrie és excel·lent. En aquesta part, la investigació de l'assassinat de l'Adam Martin fa que el cercle de les dones cada vegada es fa més petit. Van agafant protagonisme altres secundaris (marit i filla de la Shaunna, els polis, la secta de la Lotty...) Totes les peces van orquestrant un bonic trencaclosques que no et deixa indiferent.
Potser lenta en alguns trams seria l'únic "però" que li podríem trobar. Però el guió, la trama i alguna sorpresa donen l'al·licient necessari per ser una sèrie top. També cal destacar la música que acompanya les escenes, dels anys 80 i 90, i totalment compenetrada amb el què està passant. Tot molt ben cuidat.
Podria haver-se acabat (falta el capítol 10), però sembla que han optat per fer una tercera temporada. No hauria d'anar més enllà. Un desenllaç, que segur que serà tràgic, i bon gust de boca. No demano més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada