dijous, 25 de juliol del 2024

ESPURNA

"Em semblava una mica fort que estiguéssim fent cançons en català però haguéssim de dir "espurna"... I penso: "No sé... li falta "chispa" a això, saps?"

Això és el què diu un dels integrants dels Stay Homas, mentre al seu costat, els altres dos components riuen de la gràcia. En una pel·lícula de dibuixos animats m'imagino aquella típica escena en què llavors passa un, els fot una hòstia i els deixa sense dents a veure si segueixen rient. I és que ja ho comentava fa quatre dies a Wert clarivident. Que bé que ho han fet els poders escpanyols d'anular gairebé completament, un cop més, la llengua catalana. i és que no fa falta que ells facin res, es tracta d'encendre un neguit (per exemple en aquest cas, la música) i els catalans mateixos ens lapidem i ens enfonsem en la misèria. Però clar, una cosa és que nosaltres ens auto immolem, i una altra ben diferent és que quatre estúpids que van de guais es pensin que són superiors als altres. Escolteu imbècils, que és la mateixa gent que us escolta les cançons les que us ha donat aquest poder de ser coneguts, fer concerts, aparèixer als mitjans, etc, perquè si no, seríeu uns desgraciats.

Tot i que hi ha molts músics... ai perdó, músics, no; persones que es dediquen a la música (dir-los músics seria un insult a tanta gent...)... Doncs això, n'hi ha moltes que pensen com ells (la gran majoria d'aquesta nova fornada), en el vídeo surten aquests tres fent la gracieta. No parlaré del què em sembla el seu grupet. Quan va haver la pandèmia, és cert que van ser revulsius de l'ensopiment i van donar alegria a molta gent. Però a veure, un cop acabat el confinament... au va, cap a casa, amb els seus grups respectius i ja està, no? Doncs no. Van veure el fil econòmic de la seva proposta i ja fa 4 anys que donen la tabarra com si fossin no sé, els salvadors de res. Però bé, musicalment no m'hi fico, perquè aquest no era el cas, i en el fons, hi ha gustos per tothom, així que res a dir.

Però clar, tots aquest grupets i cantants que van d'apolítics... que "no ens fiquem en política", "la llengua universal és la música"... i totes aquestes collonades hippies, tampoc és que sigui re de nou, sempre ha passat. Però la superioritat moral amb la què parlen aquesta colla, habitual en les noves generacions, que es pensen que són millors que els anteriors (en coses sí, però en humilitat no pas), és el què fa perdre els nervis. No sé... fa quatre dies els ecspanyols van venir a pegar-nos i estan insistint en la aniquilació de la nostra llengua i cultura. I que quatre "ninyatos" surtin amb què la llengua és igual, que és d'snob voler parlar bé, etc, fan un gran favor a Ecspanya, perquè aconsegueixen que els nostres joves no només parlin cada vegada pitjor, sinó que menyspreïn la llengua.

Si ells prefereixen dir "chispa" enlloc d'espurna, que facin el què vulguin. Però que se'n fotin, això és una cosa molt diferent. Si coma músics són ambaixadors de cultura, doncs no sé, demostren ser una colla d'incultes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada