Llibres

Aquesta és una llista de llibres llegits des del 2012 amb comentari breu sobre el mateix.

Un cel de plom (Carme Martí)
La biografia novel·lada de la Neus Català ens acosta al món de les dones que van anar a parar als camps d'extermini nazis a la segona guerra mundial. Viure en un d'aquells camps, amb les cendres de les dones i nens que eren incinerats als crematoris, és una cosa que no pot caure en l'oblit. No tan cruel, però sí sorprenent és el relat dels primers anys posteriors al retorn a casa seva. Com va costar reintegrar-se de nou a una vida normal després del què havia viscut. tremendament recomanable per a tothom, en especial al jovent, per tal de no caure en l'oblit.

Victus (Albert Sánchez Piñol)
No sé si és el llibre de l'any com molts l'anomenen, però segur que és un dels cinc llibres de l'any, un d'aquells que cal llegir, sobretot si no es té molta idea del què va passar a la guerra de successió i ho vols saber d'una manera més novel·lada. Està força bé, ensenya moltes coses i te n'adones que no estem tan lluny de la manera de ser i de fer dels catalans d'aquell moment. Tot i no voler decantar-se per cap opció, queda clar que l'horror que es va viure aquells anys i en concret, els ciutadans assetjats de Barcelona és directament proporcional a la ràbia contra els mandataris de la ciutat que un cop acabada la guerra van viure sota el nou règim sense problemes. Botiflerisme en estat pur.


La solitud dels nombres primers (Paolo Giordano)
Aquest llibre me'l van recomanar el passat Sant Jordi a la paradeta d'intercanvi de llibres que teníem els mestres. feia molt temps que no llegia cap llibre que no fos sobre educació, fantàstic o bé ficció històrica. I no m'ha decebut. Una història que enganxa i que ens mostra un noi i una noia amb vides complicades com es troben i es perden contínuament. Té moments dramàtics i durs, déu n'hi do... però explicat amb senzillesa i proximitat. Bon llibre.




Promet-me que seràs lliure (Jordi Molist)
A finals dels segle XV, Llafranc rep l'atac de pirates musulmans (o això semblava) i tota una família en rep les conseqüències. El llibre explica la història del fill gran, de com envoltat de dificultats, lluita per aconseguir el bé més preuat: la seva llibertat i la dels seus éssers més estimats. M'ha encantat. M'ha absorbit i m'ha emocionat en els punts àlgids de la història. L'he patit. Infinitament recomanable.


Obre els ulls i desperta (Albert Salvadó)
Ambientada a la Pisa del segle XVII, llegim el despertar d'un jove esguerrat a la ciència, la filosofia, al coneixement... Novel·la interessant, com la majoria del seu autor (em va encantar la trilogia de Jaume I), però crec que té altibaixos: moments d'aquells que enganxen i que vols llegir més i més, però altres moments més fluixos que gairebé provoquen llegir una mica en diagonal.



Dansa amb dracs (George R.R. Martin)
Cinquena part de la sèrie "Cançó de gel i foc". Déu n'hi do, m'he enganxat força a aquests llibres i n'estic content. Més emocionant que la quarta part, i sorprenent el seu final, tot i que em fa enfadar! A veure si va ràpid fent els dos últims llibres!
També he llegit les seves parts anteriors: Joc de trons, Xoc de reis, Tempesta d'espases i Festí de corbs.






Bon cop de falç! (Ramon Gasch i Andreu González)
Bona recreació històrica de la guerra del Segadors, va ser premi Nestor Luján el 2011. M'agraden les novel·les amb rerefons històriques, i així que n'hi ha que no em diuen res, aquesta em va emocionar força.





La vida escolar en un curs (Jaume Carbonell i Àngel Serra)
És un llibre que explica el dia a dia d'una escola, mitjançant una fotografia i un text breu que parla de diversos factors comuns en una escola (mestres, alumnes, activitats, serveis, diversitat, pares i mares, festes...) Molt amè i que dóna una visió entenedora (amb idees interessants)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada