dilluns, 15 de juny del 2009

In-competències


Avui m'he reincoporat a la feina després d'uns dies de dedicació a un PETIT assumpte. El que m'he trobat ha estat, l'esperadíssim informe de final de curs, les notes del tercer trimestre!!!
Aquesta vegada, apart de posar la nota global de les diverses àrees, el meravellós Departament d'Educació ens ha obsequiat amb les (in-)competències bàsiques. No sabria explicar-vos massa bé de què es tracta; però fins que no ho tingui clar, ara per ara, crec que és una de les estupideses i pèrdues de temps més grans dels últims temps.
Si voleu saber què és, consulteu en el currículum d'educació primària, un conjunt de frases com la que dóna inici a la "Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic"; tota una perla:

"Aquesta competència mobilitza els sabers escolars que li han de permetre comprendre la societat i el món en què es desenvolupa, fa que l'alumnat superi la simple acumulació d'informacions per interpretar i apropiar-se dels coneixements sobre els fets i els processos, per predir conseqüències i dirigir reflexivament les accions per a la millora i preservació de les condicions de vida pròpia, les de les altres persones i les de la resta d'éssers vius."

Ara avalua cada alumne sobre si ha assolit això...

dimecres, 3 de juny del 2009

TANCAT PER MASSA FEINA