diumenge, 5 de juny del 2016

JAMES I EL PRÉSSEC GEGANT

No fa massa, vaig dedicar una entrada a Roald Dahl i a la seva genial bibliografia. A l'escola celebràvem el seu centenari. Els esdeveniments posteriors m'han forçat a dedicar-ne una a James i el préssec gegant, una de les seves millos obres. Segurament no és la més coneguda, però possiblement en aquest rànking es situaria entre les cinc primeres. Segurament tampoc és la millor, però també estaria entre les cinc primeres.
Aquesta ha esta l'obra que al llarg d'aquests dos mesos i mig hem estat llegint als nens i nenes de quart. I he de dir que des de que fem aquestes lectures, i ja en portem unes quantes (Zoo d'en Pitus, Illa del tresor, Tom Sawyer, Anna bruixa, i algunes més, i fins i tot algunes més d'un cop), mai havia vist gaudir tant els alumnes.
És tradició que quan acabem el capítol, normalment s'han quedat amb ganes de més, però aquesta vegada ho diuen de veritat. I riuen. Com riuen! Hi ha passatges dels llibres llegits que fan gràcia, però d'aquest, és que cada dimecres quan ens hi posem, ja saps que els sentiràs riure de valent. I mai els havia vist xalar tant amb una lectura com amb aquesta. Ja hi ha força nens que les veus que se l'han comprat (o agafat de la biblioteca), aquest o algun altre d'en Roald Dahl.
Personalment és la segona vegada que el llegeixo. El primer cop va ser quan vaig tenir clar que aquest seria el llibre escollit per la lectura d'aula. Em va agradar però no el vaig gaudir del tot perquè anava molt ràpid. Però ara, l'estic gaudint tant o mes que els propis nens! Quins diàlegs! Quines situacions! Quins personatges! De debò que és divertidíssim, i el que més, és clar, les converses entre el cuc de terra i el centpeus. Són dignes de passar a la història dels diàlegs còmics més punyents. I les històries de l'aranya...
Realment ha estat un encert, de manera que encara que no sigui any Roald dahl, aquest llibre el tornarem a llegir als futrs alumnes de quart sense cap mena de dubte!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada