dimecres, 1 de juny del 2016

EL LLEGAT DE LA SERP

Quines ganes que tenia d'acabar el llibre de la Jessica Cornwell. Un bon reclam publicitari, un argument que atreia... realment em conformo amb poca cosa per decidir-me a llegir un llibre. I així com altres vegades l'encerto, aquesta vegada ha estat un fracàs. Aclarim una cosa: l'he acabat. Des d'abans de la meitat ja tenia ganes de plegar, però no ho feia perquè la intriga em portava a mirar de saber què era el què passava i perquè. Així com alguna altra vegada he deixat el llibre sense acabar, aquest cop he aguantat fins el final perquè volia saber-
Un cop acabat, la veritat és que m'he quedat igual. Sé qui és l'assassí, sí, però poca cosa més. Tot un entramat de noms de tres històries barrejades que dificulten moltíssim seguir el fil. Un estil narratiu que porta a la confusió pàgina rere pàgina. Uns símbols per allà el mig, que apareixien sense cap solta ni volta. Un argument al meu parer incomprensible. La veritat és que o m'he perdut alguna cosa pel camí (cosa que també podria ser, donada la meva desmotivació mentre llegia), o realment és que no hi ha qui entengui res. Penso que hi ha trames que comença i que no acaben, que no lliguen una amb l'altra i queden penjades. De cop i volta apareixen personatges desconeguts que són principals però que no havien estat anomenats. No queda mai clar quan explica coses reals i quan són imaginàries... Barreja tantes coses, salta d'una cosa a una altra, que de vegades penses que estàs llegint tres llibres diferents, i al final només n'acaba un, fent tota la resta secundari i poc rellevant. Llavors, perquè en dedicava capítols?
Senzillament, per mi ha estat un galimaties considerable. I per sort, acabat.
PD. Només un darrer apunt. Així com va ser curiós com dins una mateixa obra es fa referència a una altra (va passar quan a les pàgines de "El gran inquisidor" es parlava d'uns fets descrits a "La catedral del mar"), en aquesta novel·la ens passa el mateix, quan en un determinat moment es fa referència justament a aquest gran inquisidor que fou Nicolau Eimeric.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada