dimarts, 31 de maig del 2016

TERMINATOR GENESIS

De debò parlarem d'aquesta pel·lícula? La cinquena part de la saga Terminator va arribar als cinemes l'estiu passat, i com no podia ser d'altra manera, tal com va arribar, va marxar. No se'n va fer molt soroll (tampoc calis), i en unes poques setmanes va estar enllestida. No és, evidentment, cap gran pel·lícula, no aporta massa, apart de revisitar la història amb un tractament diferent, que a la llarga, d'això es tracta si es volen anar fent seqüeles. Segurament el més interessant és veure Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) en un altre paper que no el de la mare dels dracs.
Llavors, perquè apareix per aquí aquesta pel·lícula?
El motiu és ben senzill. En el fons, de què parla la saga? Què desencadena la trama? Doncs que tots els ordinadors del món queden connectats a un súper-ordinador (Skynet), que és qui s'encarregarà de destruir-ho tot. En aquest darrer episodi, ho esmenten una mica més, i fan una exposició dels fets, on es veu absolutament tothom connectat a un aparell. Tots estem pendents de les tecnologies, i cada vegada en depenem més. Ho pengem tot, les nostres dades, les nostres vides, les nostres imatges, les nostres paraules... tot queda a la xarxa. I les nostres vides cada vegada en depenen més. Així que, de fet, estem seguint el guió de la pel·lícula.
Sí, és clar, d'això a pensar que les màquines provocaran l'extinció de la humanitat, hi ha molta diferència, però temps al temps. Cada vegada la tecnologia se'ns està imposant de manera clara i descarada. Tard o d'hora hi haurà un súper-ordinador per controlar-ho tot. Segur. I llavors, què passarà? Almenys que no li posin Skynet de nom. Sempre hi ha qui pensa que si no depenem de les persones, tot anirà molt millor, ja que els governants no són precisament un exemple de bona direcció del planeta. Però no oblidem que les màquines les fan humans, i el botó l'apreta un humà. A partir d'aquí, qualsevol màquina intel·ligent s'adonaria que les persones són un destorb pel progrés...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada