dijous, 14 d’abril del 2016

ROALD DAHL

Aquest any es celebra el centenari del naixement d'en Roald Dahl, autor de llibres infantils i juvenils, amb algunes de les obres més famoses del món literari d'aquestes edats, com Charlie i la fàbrica de xocolata, Les bruixes, Matilda... Famoses també per les seves adaptacions al cinema.
Una efemèride com aquesta no la podíem deixar perdre a l'escola, així que dediquem el tercer trimestre a un del seus llibres: James i el préssec gegant.
Aquest és un llibre força divertit. Per ser la seva segona novel·la, ja té algunes de les característiques habituals de les seves obres, amb un nen protagonista, normalment que té algun problema familiar o social, amb alguns adults poc modèlics i que acostumen a ser malvats amb les criatures, personatges fantàstics, humor negre... Genial la manera d'acabar amb les tietes, una il·lusió conjunta de viatge, volar... Els insectes són molt entranyables i amb unes personalitats molt ben creades. És un llibre que està molt bé com a introducció al món Roald Dahl.
També he llegit La meravellosa medicina d'en Jordi. Era la primera opció de lectura amb els alumnes. Es nota que han passat 20 anys des d'en James, no tant per l'argument, ja que és més avia un conte senzill que no pas una novel·la, però la crueltat que exhibeix és molt més gran. El menyspreu mutu que es tenen l'àvia i el nen és fins i tot en alguns moments, desagradable. I i tot i que els nens s'han d'acostumar a llibres que no sempre han d'acabar bé, al final l'hem descartat.
Probablement tard o d'hora passaran per les meves mans El gran amic gegant (estrena en pel·lícula aquesta tardor) i Matilda, possible obra de teatre per realitzar. Ja veurem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada