divendres, 8 d’agost del 2008

UNS ALTRES JOCS DE LA VERGONYA


Finalment avui comencen els jocs olímpics de Beijing 2008. La veritat, sembla que ja faci dies que duren, degut a la pluja de publicitat sobre el tema que ens han fet els mitjans de comunicació des de fa setmanes. Per això ja n'estic tip abans de començar.
Per altra banda tenim el tema de la Xina; un país amb un règim governamental "especial", on els drets humans no són una cosa massa ben vista. Censura, repressió, detencions indiscriminades, Tibet... La llista és molt llarga! Han dictat també un "Manual de conducta de l'espectador i de l'atleta", en el qual està prohibit exhibir banderes i pancartes de països que no participen (o que no existeixen, com un que jo sé), ni en favors dels drets humans, ni del medi ambient!!!!
Però com sempre, què tenim a l'altra banda? Hipocresia i més hipocresia!
Em fa gràcia/llàstima veure com el senyor Bush feia un discurs demanant el respecte pels drets humans.
Em fa llàstima veure com tothom es posa les mans al cap, com si no recordessin que el juny del 1992, en motiu de les fastiolimpíades de Barcelona, també es van dur a terme detencions indiscriminades de persones considerades "toca-nassos". Ningú se'n reecorda d'això? Ah, és clar! Entre la gent que ni ho sabia i la què no ho vol saber... Per cert, molta gent va tenir problemes per exhibir la senyera també a l'estadi olímpic de Montjuic.
I també em fan llàstima els atletes, periodistes, etc... que davant de tot això, segueixen el joc i faran les seves competicions com si res.
Diran que no es pot barrejar esport amb política; però... no és el què estan fent ells???

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada