dimarts, 11 d’abril del 2017

TOT ÉS POSSIBLE

Aquest 2017, com és tradicional els anys senars, hem dut a terme dues representacions teatrals a l'escola. Aquesta vegada, les escollides han estat "El zoo d'en Pitus" i "Festival al barri d'en Pitus". Caram! Sacrilegi! Una obra repetida!! El Zoo d'en Pitus ja la vam representar fa deu anys. Com pot ser que es torni a fer? Això no havia passat mai. Hi ha un doble motiu que ho justifica: primer, que justament l'any passat va fer 50 anys que es va publicar (i aquest any, 10 de la mort d'en Sebastià Sorribas), de manera que era na efemèride que no podíem deixar passar per alt. Segon motiu, es tracta d'una obra ben senzilla i coneguda, treballada a la classe, de manera que facilitava la seva execució com a obra de teatre per als nens i nenes. I clar, tercer motiu amagat, és que la feia l'altre grup, i així jo em podia embrancar amb alguna totalment nova. En aquest cas, la més desconeguda segona part de les històries de la colla d'en Pitus, en Tanet i companyia.
El "Festival al barri d'en Pitus" és una obra encara més coral que la seva primera part, força divertida, però és veritat que tota la trama està molt fora de context de l'actualitat, mentre que el zoo encara pot ser més o menys vigent.
En definitiva, molta feina per fer, molta feina feta al cap de dos mesos i han anat molt i molt bé. No sé, com diu la gran frase, si tot està per fer, però després d'aquestes representacions, podem assegurar que tot és possible. Vaig aconseguir, un cop més, gaudir de l'espectacle, assegut a terra davant seu, mirant el què passava sense gairebé intervenir per res, només mirant i gaudint. I això, ja us dic jo, que és un èxit sonat.
Una cosa que sempre deia, "aquest és l'últim any", per fi serà realitat. La nova distribució escolar elimina les obres de tercer i les col·loca definitivament a quart. És una llàstima, però què hi farem... show must go on!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada