dijous, 9 de maig del 2024

POT SER AMARG

No feia una entrada sobre política des del passat 24 de novembre. És molt fort. En un blog on cada dos per tres es parlava de la situació del país... doncs ja ho veieu, gairebé mig any! I és que la desafecció és enorme. La desmotivació per la mobilització, el no-fer-res-isme, i és clar la ràbia contra la classe política són punts clau per haver deixat de ser eix important d'aquest blog.

Però és que diumenge hi ha eleccions al Parlament de Catalunya. Sí, sí, un altre cop. La no-aprovació dels pressupostos van portar al president Aragonés a avançar les eleccions. Una excusa barata per no haver de competir amb en Puigdemont. Encara que aquest últim sigui el candidat de Junts, la possibilitat d'una amnistia podia fer pensar en el seu retorn al país, i amb ell aquí, els d'Esquerra no tenien opcions de victòria. Però els ex-convergents han tirat pel dret i l'han seguit presentant, fent campanya des de la Catalunya nord, i prometent (un altre cop) que si guanyava tornava. Jo ja no sé quins són més falsos o més pesats. bé, sí que ho sé. Els de Junts, jugant aquesta carta quan sabem que no tornarà pas al país fins que sigui lliure del tot. I els d'ERC, la veritat són entre falsos i burros. Per què avançar les eleccions per si l'amnistia permetia tornar en Puigdemont... però és que de debò creuen que arribarà aquesta amnistia? "En serio"? Perquè si encara creuen que l'estat ecspanyol ho permetrà, és que són ineptes de màxima categoria.

A la CUP, ni se la veu ni se l'espera. Com ja he dit en altres entrades, no haver aprofitat aquesta lluita de merda que feien entre els dos partits majoritaris per demostrar que són diferents ha estat la seva perdició. Ara a sobre, entren en joc els d'Alhora (Graupera-Ponsatí) i els nazis d'aliança catalana. I perquè no va prosperar la candidatura independent de l'ANC. Així que, tots ben fragmentats, ben dividits, perseguir fent el pena i el ridícul arreu, mentre els partits ecspanyolistes se n'aprofiten i posen un ecspanyol inútil com favorit.

Potser ens ho hauríem mirat amb uns altres ulls si en començar la campanya electoral, haguessin sortit els tres partits indepes del Parlament (junts o separats, ja se me'n refot), per demanar disculpes a la població independentista de les seves accions. Donar la cara i admetre la seva inutilitat i infàmia. D'aquesta manera podríem pensar: "ep, espera, que admeten que han estat uns "capullos"". Però no, a seguir barallant-se entre ells, a fer campanya autonomista... Tenim el què ens mereixem.

I mireu que sempre m'ha fet emprenyar la gent que insulta i ataca l'altre partit independentista, però clar, surt en Junqueras dient que les urnes de l'1-O van ser gràcies a ERC i ostres, és que donen ganes d'insultar-lo i tirar-li quatre tomàquets (per no dir una altra cosa i que em titllin de violent).

Així que, au, d'aquí tres dies, a votar, i que sigui el que Déu vulgui. Tant de bo no es compleixi el pronòstic i salvem una mica la dignitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada