divendres, 6 de desembre del 2013

ADÉU AL 46664

Als 95 anys, després d'aferrar-se ben fort a la vida durant molt de temps, Nelson Mandela, el pres 46664, ens ha deixat. Símbol de la llibertat, símbol de la lluita anti-apartheid, símbol no només de Sud-Àfrica, sinó de tot el continent africà. Un home, un símbol.
Exemple per a molts, la seva vida és una mostra d'on arriba la maldat de la humanitat i fins on pot arribar el desig de llibertat i de justícia.
La seva lluita, i la de tot l'activisme anti-apartheid, va tenir un esclat mediàtic a final dels anys 80 gràcies als concerts Human Rights Now i el ressó que van aconseguir artistes com Peter Gabriel, Sting i companyia. A mi em va agafar massa jove, però la meva joventut va acompanyada a una sensibilització especial envers aquest moviment. Personalment, sempre he tingut una especial emotivitat amb aquesta injustícia que va existir al país sud-africà. Independentment dels conflictes que va viure en els seus últims anys, no es pot dubtar mai de la grandesa d'aquest home, sempre tan fràgil, però tant alhora fort. Bon viatge, Madiba!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada