dimarts, 31 de juliol del 2007

No ho entenc

La Generalitat aprova un decret que baixa l'edat permesa per a fer submarinisme als 8 anys. Abans d'edat mínima eren els 16. Es veu que els centres de submarinisme ho demanaven perquè els venien famílies a practicar i al no deixar als fills, o els marxaven o es quedaven sense fer calaix. O sigui, qüestió de diners, com gairebé sempre.



Vagi d'antuvi que no tinc especial interès en el tema. Però és que hi ha una cosa que em xoca, que no acabo d'entendre. Mentre per una banda, aquesta mateixa generalitat no para de posar entrebancs als centres de lleure (amb normatives, restriccions, més normatives, més restriccions...), per l'altra banda, facilita les coses a altres centres/esports que no deixen de ser de risc.


A les darreres colònies, el govern no ens autoritzava l'activitat si quan anàvem a la platja amb nois de 14 anys no teníem un títol de socorrista o bé en contractàvem un. Cada vegada la gent que ens dediquem al lleure ens trobem amb més obstacles per part de les administracions, una ignorància suprema envers nosaltres. Però tranquils, que ara els nens rics de 8 anys ja podran fer submarinisme. L'any que ve, deixaran que els acabats de néixer saltin en paracaigudes.

1 comentari:

  1. Anònim19:08

    Curiositats de la vida... Avui als "Matins de TV3", debat sobre el tema. Per una banda, un tio de la generalitat dient que "ara ja som com els americans" i un aventurer que llença el seu fil de 3 anys en parapent... Per l'altra un metge dient que els pulmons dels nens de 8 anys no estan acabats de desenvolupar i una psicopedagoga dient que estem cremant etapes dels nens...

    ResponElimina