dissabte, 24 de novembre del 2012

25 DE NOVEMBRE

S'acaba la campanya electoral. Molta gent diu que aquestes són les eleccions més importants que s'han fet mai. Bé, crec que sí són importants, però espero que les properes encara ho siguin més.
Ens hi juguem molt. Molta gent, fora del nostre petit país tindrà els ulls posats en nosaltres aquest diumenge.
He sentit persones que deien que no s'ha de votar, que tots els polítics ens prenen el pèl i que faran el què els doni la gana, etc. Tenen part de raó; els polítics s'han de guanyar una confiança que en aquests moments, per a gran part de la població, no tenen. Però malauradament, el sistema electoral no té gens en compte les abstencions, ni tan sols els vots en blanc. Així que aquest diumenge s'escolliran uns diputats peti qui peti.
I com que això passarà, cal anar a votar, perquè com deia, ens hi juguem molt.
Estem en una situació molt complicada socialment, i d'altres (els mateixos que abans i més) creuen que no és moment d'independències, ja que tenim problemes més greus a casa nostra. És veritat. El conflicte econòmic i social és de grans dimensions, però per sort, les persones humanes som capaces de poder parlar, discutir, actuar en diversos àmbits. O és que a la vida real no podem fer alhora aquestes coses: fer bé la nostra feina al lloc de treball, tot pensant en quina activitat faràs amb els nens el cap de setmana, així com recordar que a la tarda tens reunió de veïns per parlar de l'ascensor, just abans de decidir què compres per fer el sopar. Deixaràs de sopar perquè tens reunió de veïns? O bé no treballaràs bé perquè el cap de setmana aniràs a veure la Ventafocs?

També hi ha el discurs de "Es creuen que la independència és la solució a tots els problemes". Doncs no. Segur que si fóssim un país lliure, hauríem de pencar com a borregos, i passar anys força magres. Tindríem problemes, com  tots els països, però almenys serien els nostres problemes, que haurem de solucionar amb la nostra feina i els nostres diners.
Feia temps que no hi havia una ofensiva espanyola tan bestial. Ja ha anat bé, perquè això ha fet augmentar els partidaris de la separació. En altres articles ja n'hem anat parlant, però és que les darreres setmanes han estat increïble; i només faltaven les postres que ens ha proporcionat el senyor Tejero (ja em va sorprendre saber que aquest home no és a la presó... no hase falta desir nada más)
Bé, a veure què passa, a veure si podem demostrar la seriositat del tema que ens ocupa i donem una mostra de democràcia a tot el món. Fem-ho nosaltres, perquè Espanya no ens deixarà, i ja ens podem preparar, perquè els seus atacs seran ferotges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada