dimecres, 20 de març del 2013

CAL MULLAR-SE

A l'escola tenim una feina molt important, que és l'educació dels nens i nenes. Fins no fa massa, eren senzillament el lloc on es feia bàsicament "instrucció", és a dir, t'ensenyaven les matèries (mates, etc...) i ja està; no s'anava més enllà.
Però ara ja no són només això. A l'escola s'educa els nens, i això vol dir en totes les dimensions de la persona, també la social, cultural, crítica, etc. Així doncs, si hi ha qualsevol injustícia en el món, el més normal és parlar-ne a classe, i FINS I TOT, arriba a donar una opinió personal.
Ara bé, què passa quan la injustícia és amb la llengua del país, amb la seva cultura, amb la seva gent?  Llavors cal anar amb compte, perquè diran que estàs fent política amb els nens, que els estàs manipulant... (No deixa de ser curiós que puguis opinar a classe sobre el què fan a Sri Lanka, però no sobre el què passa al teu propi país... perquè després diguin que estem en un país normalitzat i que no hi ha conflicte...)
Bé, quan passen aquestes coses cal aplaudir iniciatives com les de l'AMPA de l'escola Fort Pienc, que amb bon humor, creativitat i ganes han fet un vídeo sobre les lleis de l'inefable Wert.
Cal mobilitzar-se, cal dir prou, cal sortir al carrer i cridar ben fort qui som.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada