diumenge, 13 d’abril del 2014

LA TXELL

Ja fa tres anys, des de que ho vam descobrir, que anem al festival Món Llibre, que és un cap de setmana amb activitats al voltant de la literatura infantil i juvenil, per tal d'anar escalfant motors de cara al proper Sant Jordi.
Avui doncs, hem anat cap a la plaça dels Àngels a gaudir dels llibres, conta-contes, tallers, cançons i altres mandangues. El moment més esperpèntic del dia, i que dóna títol a l'entada d'avui, ha estat quan ens hem dirigit a escoltar una història d'en Teo (sí, aquell nen arrissadet pelroig). La presentadora que introduïa l'activitat diu, "I amb tots vosaltres, que us explicarà la història... la Txell!!" Tothom aplaudint al momnet en què surt una noia saludant i comença:
- Hola niños y niñas... Soy Txell y os voy a explicar un cuento sobre Teo, cuando un día... (blablabla...)
La sorpresa ha estat majúscula, la incredulitat enorme, i la meva boca s'ha quedat oberta una bona estona. Sí senyor! Fomentem la lectura al nostre país amb conta-contes en castellà... Molt bé. La Txell tenia bon accent, això sí, almenys no era de la plana de Vic... En definitiva, el nostre país està ben malalt... Ja ens podem espavilar si volem aconseguir res d'aquí uns mesos...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada