dimecres, 30 de juny del 2021

TEMPS DE FUTBOL

Després d'haver suspès l'Eurocopa de futbol de l'estiu passat, un any després es disputa el torneig europeu de futbol de seleccions estatals. A dia d'avui, ja s'han jugat tots els partits dels grups i els vuitens de final. Ja només queden vuit equips. I tot i que aquest any no he vist més que fragments d'alguns enfrontaments (cap sencer encara), vaig seguint la competició amb els meus desitjos i els anhels per tal que guanyin alguns i sobretot, perdin altres.

I com ho tenim per ara? Hi ha alguna selecció que estigui demostrant una superioritat per sobre de les altres de manera descarada (tipus Barça femení)? Doncs la veritat és que no. Els equips favorits per guanyar no estan demostrant gaire res, de manera que la força, empenta i il·lusió dels equips més modestos treu el nas i guanya simpatitzants.

Què podem destacar? Doncs explicant una mica això darrer que comentava, dir que dels vuit equips que queden a quarts, només dos es comptaven entre els favorits: Anglaterra i Bèlgica. Els anglesos, van jugant, dominen bé els partits, no els ha marcat ningú i són clarament favorits ara mateix. Mentre que els belgues, sense fer soroll, com ja porten temps fent de la mà del català Robert Martínez, juguen molt bé, amb les seves llacunes que en els moments importants els ha fet caure del podi. Veurem aquest any si ho aconsegueixen. Estaria bé. I si aquests dos equips són els favorits, on són França (campiona del món), Holanda, Portugal (actual campiona d'Europa), Croàcia (sots-campiona del món), Alemanya (que sempre guanya...? On són? A casa. Totes eliminades. Cadascuna ha estat una decepció en aquest campionat. Els més sonats, és clar, francesos (favorits número u) i alemanys. Ja va bé que els baixin els fums. Els altres han estat eliminats per seleccions menors (República Txeca, Bèlgica (encara que siguin favorites) i Ecspanya. Ai, és clar! Si juga la "vermella". Són un cas curiós, aquests. Primer. Luis Enrique, odiat per Madrid i fatxes diversos, no convoca ningú del Madrid (ni Ramos). Després, la majoria de jugadors no juguen a Espanya. I per acabar, no guanya els dos primers partits. Però mira, ja són a vuitens... sense haver perdut. I ara a sobre es troben a quarts amb una Ventafocs com és Suïssa (tot i que van eliminar els francesos). Sense fer res de l'altre món, encara arribaran lluny. Redimonis, espero que no tinguem sorpreses desagradables.

Apart d'espanyols, suïssos, anglesos i belgues, la resta d'equips de vuitens són Dinamarca, la més estimada actualment per l'ensurt que va patir tothom amb l'infart de l'Eriksen a mig partit i l'obligació de seguir jugant encara que el seu company estigués a l'hospital; Ucraïna, classificant-se contra Suècia marcant al minut 121 de la pròrroga; Itàlia, que no va estar al mundial de fa tres anys i que sense fer soroll, es torna a posa a l'aparador (per alguns també favorita); i la República Txeca que va eliminar Holanda.

Així que ja es veu, són uns equips que donen aire nou a la competició. Només cal esperar l'eliminació d'Espanya per no haver de patir i gaudir dels partits que queden. Em sap greu per Anglaterra, que per molt poderosa que sigui, i que no hagi guanyat gairebé res tot i el renom, però clar, amb els equips que hi ha, menys anglesos, italians i espanyols, la victòria de qualsevol dels altres seria la demostració de que tot és possible. En deu dies ho sabrem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada