dijous, 1 de juliol del 2021

SEGONES PARTS MAI...

Comencem una nova centena d'entrades. Amb aquesta, ja són 1201 (l'última del mes de juny va ser la 1200). Fa una mica d'un mes, publicava una entrada on comentava la sorpresa agradable que va ser veure la primera temporada de la sèrie "El descobriment de les bruixes", basada en la trilogia de llibres. Allà explicava que el llibre estava bé, però que hi havia molta palla. En canvi, a la sèrie, havien reduït els moments "avorrits" i havien aconseguit fer uns bons capítols, interessants i intrigants.

De fet vaig descobrir la sèrie quan vaig veure la propaganda de la segona temporada, que just ara he acabat. Crec que hauré de fer el contrari del què havia fet, perquè en aquest cas, la segona tongada de capítols, segons el meu insignificant gust, és molt pitjor quela primera. Es perd la intriga (no tota, però bona part) ja que són incomptables les escenes on no passa absolutament res significatiu. Sembla com si en aquest segon tram, siguin més fidels als llibres, perquè veure els capítols és recordar el què em passava quan llegia el primer llibre: moltes estones avorrides. Potser també hi té a veure que, així com la primera temporada la veia de dia, aquesta segona temporada l'he vist més a les nits. El cansament era doncs, molt més gran, i hi ha hagut força moments de cops de cap, i més d'un cop he hagut de tirar enrere perquè m'havia perdut més d'una escena.

Hi ha dos tipus de capítols: els que segueixen la Diana ien Mathew al 1591, on es refugien per buscar el llibre màgic, i dos o tres episodis on veiem què està passant a l'actualitat a tota la colla de criatures que estan de part del bé o de part del mal. Aquí sí que he de dir que els capítols que explicaven el què passava en el present, eren molt més dinàmics i tenien aquella emoció i intriga dels primers capítols. Però quan ens traslladàvem al Londres de finals del segle XVI, és quan el ritme s'alentia i tot i que anaven passant coses, ni molt menys es podia comparar amb el vist fins llavors. 

La trama segueix sent interessant, però en alguns moments es va embolicant perquè van apareixent subtrames que tampoc són necessàries per seguir el fil, però que s'han d'incloure perquè si no, no seria una trilogia. Però clar, llavors és quan l'interès trontolla més. Així que la veritat, no sé si llegir el segon llibre per veure si és millor o per si s'entén més, o senzillament deixar-ho estar i no perdre temps amb proves. I menys ara que comença l'estiu i tinc 5 llibres a la prestatgeria preparats per ser devorats, i una llista d'espera que ara per ara, no inclou la segona part. Això sí, la tercera temporada caldrà veure-la perquè tampoc som tan panolis com per no voler saber com continua i sobretot, com s'acaba.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada