divendres, 16 de juliol del 2021

FITXATGES D'ESTIU

Mentre el Barça femení continua de vacances i no torna a la feina fins d'aquí deu dies, el masculí ja fa una setmana que entrena. Bé entrena una mica en quadre, perquè els jugadors que han disputat Eurocopes o Copes Amèrica ara estan de vacances i s'incorporaran més tard.

És una època en què les notícies de futbol giren més al voltant dels fitxatges i rumors de fitxatges que no pas en la pilota mateixa. hem d'agrair que és el primer estiu de molts en què no hem de suportar el rotllo de si Neymar torna al barça o no. Quin horror... Però clar, evidentment la situació de Messi supera en importància i interès del del brasiler. Ara ja fa deu dies que Messi està sense equip. Estava clar que fins que no acabés de jugar la Copa Amèrica, no es posaria a treballar en aquest tema. El president Laporta diu que tot va bé. La veritat és que si marxés, en Laporta perdria la poca credibilitat que ja té ara, seria un fracàs i un motiu de dimissió. Si no hagués dit res, no, però clar, si diu que tranquils, això vol dir que es queda, no? Però per tal que es quedi, cal fer fora jugadors cars, i la veritat que entre lesionats (Dembélé i Coutinho) i els que per res de l món volen renunciar al seu sou (Umtiti, Pjanic, Griezmann...)la cosa està difícil.

I mentre el masculí soluciona els seus problemes, al femení, tot i descansar molt, està fent els deures. Per ara han marxat Vicki, Hamraoui i Carla Armengol. Han marxat tres i han vingut tres. I quines tres, mare de déu!!! Irene Paredes a la defensa (ara sí que hi haurà descans per l'Andrea i la Mapi, tot i que la Laia Codina ho ha fet molt bé i cal seguir donant-li partits). Ingrid Engen al mig del camp (tota una estrella que acompanyarà les intocables Alèxia, Patri i Aitana). I Fridolina Rolfo al davant (la que va marcar el gol que ens eliminà injustament de la Champions a la semifinal de la temporada de la pandèmia). Tres cracks mundials que pugen el llistó de qualitat de l'equip. Ara per ara, només dos dubtes envolten el femení. El primer, si l'entrenador que substitueix en Lluís Cortés podrà treballar adequadament amb aquest grup i aconseguir com a mínim lluitar per tots els títols. I el segon és que encara hi hauria d'haver alguna sortida més. A davant tenim Jenni, Oshoala, Graham, Martens, Bruna, Mariona i ara Rolfo. No sé, però a mi em sembla superpoblat de titulars (sense comptar que Crgnogorcevic pot jugar de davantera també). La veritat és que si decidís jo, qui hauria de marxar és Oshoala, està clar. Ara. no sé com ho faran.

I tonant al masculí, esperant solucionar el tema Messi, la qüestió dels fitxatges està així mig mig. També hi ha nous fitxatges: Èric Garcia i Emerson a la defensa, Memphis Depay i el Kun Agüero al davant. Sembla que volen fer algun intercanvi per alliberar el tema salaris i poder retenir Messi, ja que ara per ara, amb els que han marxat (Trincao i Junior per una banda, i els que no jugaven o ja estaven en altres equips com l'Aleñà, Miranda, Matheus, Todibo i Konrad). Evidentment, els que marxen no suposen cap trasbals emocional, i els que venen desperten més interès que ells. Però clar, la famosa renovació de l què se'n parla cada estiu, segueix sense veure's per enlloc. 

Esperarem unes setmanes més a veure si quan tronem a parlar de pretemporades, veiem algunes coses més clares... o no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada