dissabte, 10 de juliol del 2021

LA CORBA ES DISPARA

Fins fa quatre dies ens felicitàvem perquè les dades de contagis, ingressos uci's estaven a la baixa de manera descarada. Als lluços del govern i als poders econòmics ja se'ls feia la boca aigua, perquè s'acostava l'estiu, i les arques anaven a omplir-se amb les diners dels turistes i autòctons disposats a reflotar l'economia gastant-se els diners en restauració i oci.

Però clar, hi havia un detall que se'ls escapava. Bé no se'ls escapava, senzillament l'ignoraven perquè creien que el sacrifici valia la pena per tal d'aconseguir ser destí turístic i atraure diners. El problema ha estat banalitzar aquest sacrifici. Amb gran part de la població vacunada, ja sabien que els contagis es dispararien entre els no-vacunats, en aquest cas nens i joves. Però clar, això no provocaria massa morts, així que endavant. Obrim locals, augmentem aforaments, permetem festivals de música, traiem la mascareta als exteriors...Total, es contagiaran joves i nens, que no tenen símptomes greus i que al llarg del curs, no han patit massa.

I és veritat, durant el curs hi ha hagut casos, però pocs de greus. La qüestió és que durant el curs tots aquests joves han anat sempre amb mascareta, no com ara. Durant el curs, no hi havia les festes que s'estan pagant ara. No hi havia aquestes aglomeracions de gent sense mantenir distàncies. Per tant, dos més dos són quatre. Estem davant d'un creixement bestial de contagis. Però els hospitals es mantenen, deien... Sí clar, fins que bàsicament per estadística, amb aquest creixement tan gran, doncs al final, això també s'acaba notant als hospitals. I tornaran els ingressos, tornaran les uci's, i tornaran les defuncions. És ciència, és regla de 3.

I mentre els números pugen, continua gent sense mascareta i anant a festivals, a sopars multitudinaris... Ostres, és que ja ho he dit en altres entrades, quan hi hagi una pandèmia mortal de la òstia, aquí no quedarà ni el tato. Entre els ineptes que manen i els ineptes que són manats, això és un guirigall. veure el mapa de contagis d'Europa, i descobrir Catalunya (i evidentment Ecspanya) amb un color vermell que no pot ser més vermell, fa llàstima. I sense prendre mesures bèsties, no s'arreglarà res. ara tornen a tancar els locals i es faran (ara, quan fa des setmanes que estan en marxa) proves a monitors i monitores de colònies (de casals no). Però mentre fan per una banda, segueixen permetent-ne d'altres. Així que no hi ha res a fer. Nomes procurar complir una mica i reduir els contactes i les anades d'olla. però com sempre, tu estàs auto-censurant-te, i al final acabes pillant igualment. No m'estranya que al final hi hagi qui passi de tot, perquè si has de confinar-te igualment, almenys passa-t'ho bé abans, no?

Tot plegat és una bona merda. Però sigui com sigui, continuaria repartint clatellots entre els que passen de tot o no es controlen prou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada