diumenge, 11 de juliol del 2021

BIG SKY

En poc menys d'una setmana, hi haurà en aquest blog tres entrades relatives a sèries de televisió. No és que n'estigui consumint a sac pac, ja que dues d'elles les estan emetent en temps real a la tele, de manera que vaig a episodi setmanal, res forassenyat. L'única de les tes que estic veient i que acabo d'acabar (...) a través d'una plataforma i per tant, ha estat el més semblant a una marató, ha estat Big Sky.

Setze episodis d'una primera temporada (to be continued) d'una sèrie d'estil thriller, basats en una sèrie de 4 llibres (The highway) d'un autor nord-americà, CJ Box. Hi ha com dues parts ben diferenciades en aquesta temporada. Primer, la recerca de tres noies desaparegudes, que han caigut a les urpes d'una banda que es dedica a l'esclavatge de dones entre EUA i Canadà. Aquí, són un policia i un camioner els que s'encarreguen de capturar les noies i fer la transacció. Però una parella de detectius agafen el cas, sobretot perquè l'ex-marit d'una d'elles (i que és l'amant de l'altra) mor en mans d'un dels dolents. De fet, el final del primer episodi és un dels moments més sorprenents de les darreres sèries o pelis vistes. M'encanta que em sorprenguin i que no sigui tot sempre tan previsible, la veritat. A mitja temporada es mig soluciona el cas i se n'obre un altre, que transcorre paral·lel al primer, ja que no s'ha acabat de tancar del tot.

M'he trobat doncs amb una sèrie interessant, amb intriga, alguna sorpresa més a part de la gran que ja he comentat, i que enganxa força. S'ha de dir però, que quan es fa el canvi de trama a la meitat de temporada, hi ha un moment de davallada. Són com un parell o tres capítols en què no es veu clar el camí, ja que mentre es va diluint una part, es va donant forma a la següent. Són uns capítols desconcertants perquè no mantenen l'emoció dels anteriors al top. La qüestió és que la intriga està a un nivell molt alt (posem 9-10), i de cop, per recol·locar-se baixa a un 3-4 pimpam. per sort, al cap d'aquests capítols d'impàs, de mica en mica es va recuperant, acabant amb uns tres capítols finals, força emocionants.

La valoració general que en faig doncs, és molt bona. Ha estat força emocionant, tot i que al cap i a la fi, és una trama de "polis i lladres" encara que sigui de "detectius i segrestadors". El fet diferencial el trobem amb l'entorn en què té lloc la història. Al nord de l'estat de Montana, un territori força natural, i on descobrim que hi ha moltes pobles que encara funcionen com si estiguessin en una mena d'edat mitja de l'oest, ja que són granges de vaquers, amb els seus barrets, cavalls, etc, però on hi ha unes famílies poderoses que tenen el poder i funcionen a base de la por a la resta de ciutadans del comtat. Veus que viuen en granges com si estiguessis veient Silverado, però van a comprar al supermercat i paguen amb el mòbil. És un xoc cultural entre cometes, la manera de viure versus el lloc on viuen.

Cal destacar també, una sorpresa que va ser descobrir l'actriu que feia de Lagertha a Vikings, interpretant a una de les dues detectius. Retrobament en un context molt diferent!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada