dilluns, 12 de juliol del 2021

L'AZZURRA HA TORNAT

 Un any i un mes després, s'ha acabat l'Eurocopa 2020. La selecció italiana, després del fracàs de no jugar el darrer mundial de futbol, ha tornat per a porta gran, convertint-se en la campiona d'Europa per davant de la favorita Anglaterra. Sobre la final d'ahir, comentar tres coses:

- Així com en un principi, el meu desig era favorable als anglesos, poques hores abans de començar el partit, vaig canviar de parer i preferia que guanyessin els italians. El motiu? La supèrbia anglesa i el hooliganisme. Un nom grapat de "descerebats" van colar-se a Wembley sense entrada, van protagonitzar aldarulls, va trencar vidres i tot el què trobaven per davant, mastegots... Van passant els anys, però la bogeria dels aficionats anglesos no canvia i segueixen sent merdes sense cervell que més valdria que es llencessin de cap al Tàmesis amb pedres al coll. Aquesta gentussa no es mereixen res. i no em vingueu amb el clàssic "no tots són així, no poden pagar justos per pecadors", etc. En aquest cas, la gent "normal", després de tants anys, de debò no poden fer res per aniquilar aquests animals? De debò?

- Itàlia va guanyar, però també Anglaterra va perdre. Que uns jugadors amb tan potencial, amb set o vuit davanters que són boníssims... i ja ho deien, amb un altre entrenador, cada partit hauria d'haver estat un "atac i gol", i més ahir. En canvi, res de res. I sense fer canvis ofensius que portessin a pensar que la intenció dels anglesos era rematar el partit i no conservar l'1 a 0.

- I tan malament ho va gestionar l'entrenador anglès, que va fer els dos canvis ofensius (Rashford i Sancho) al minut 118, amb la idea de que xutessin els penals. I va i justament són els dos jugadors que fallen el llançament. I per acabar, deixar la responsabilitat de l'últim penal a un noiet de 18 anys, amb la pressió que tenia, el mal que li podia fer fallar... I clar, va fallar i Itàlia campiona.

Com ja comentava a "Temps de futbol", no hi havia cap selecció que hagi enlluernat amb el seu joc i se l'hagi vist infinitament superior a les altres. També d'aquí tantes pròrrogues i penals. les sis seleccions que han caigut a quarts i semifinals, tampoc deien massa res. Bon joc de Dinamarca, Bèlgica, però insuficient. Els italians han sabut aprofitar tanta inconstància per plantar-se a la final i guanyar-la, gràcies a dos defenses, Bonucci i Chielini, que els dos junts sumen 70 anys. Visca la joventut i els valors dels nous futbolistes! Mare de déu...

I aquí s'acaba l'Eurocopa de l'any passat. Per cert, no sé si sabeu que els anglesos anomenen PIGS (porcs) als països "mediterranis" que consideren inferiors a ells. P de Portugal, I d'Italy G de Greece i S de Spain. Doncs algú els hauria de recordar els conc últims guanyadors del campionat: 2004 Grècia, 2008 i 2012 Ecspanya, 2016 Portugal i 2020(21) Itàlia. "No hay más preguntas, señoría".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada