dimarts, 27 de juny del 2023

I CAMPIONS!!

I mentre les noies es proclamaven campiones de lliga i de Champions (encara esperem la dimissió de qui va permetre l'eliminació als despatxos de la copa de la reina, tot i que veure com el Madrit la perdia va ser meravellós), l'equip masculí guanyava finalment, la lliga. 

Una lliga un pèl atípica, primera amb Xavi a la banqueta, amb jugadors que il·lusionaven, que omplien de nou l'estadi, amb bon joc de tant en tant, i amb força moments desesperants. La diferència amb els darrers anys és que alguns partits jugats com ho fèiem, les anteriors temporades els acabàvem perdent, però enguany, amb un ter Stegen pletòric, i una defensa emmurallada (Christensen-Araujo, quin parell...), no permetien que ens marquessin, de manera que acabàvem guanyant el partit. En diuen la lliga de l'1 a 0. Però la qüestió és que l'hem guanyada, i amb molta diferència del segon classificat, un Madrit que té com a emblema un maleducat dels nassos.

Quina mandra tot plegat. Ells, que són l'emblema del feixisme, anant de víctimes i ofesos quan s'insultava en Vinicious... Ja es pot preguntar si se n'adonen que a la resta de jugadors negres no se'ls diu res, és només a ell. De la mateixa manera que cridaves a Juanito, a Michel, Sergio Ramos, Cristiano i Mourinho. A la gent odiosa i provocadora, se'ls xiula, siguin del color que sigui. Però bé, això donaria per tota un altra entrada per parlar-ne.

Tornem al Barça. Tot i la victòria, tenim pendent el repte a Europa, que tot i que se'ns elimina injustament massa d'hora, encara no tenim força per arribar lluny, i esperem que nous fitxatges i que no se'ns lesioni cap puntal, pugui permetre competir una mica més. Parlem dels puntals. Ja n'hem dit tres i es podria afegir l'explosió de Balde. Al mig del camp, en Frenkie ha estat sublim, mentre que Pedri posava màgia (a ratxes) i Gavi la força (tot i que no tanta). En Lewandowski ha fet el què venia a fer, gols. Tot i una mala ratxa, ha estat el màxim golejador de l'equip, però cal més potència ofensiva. Raphina ha funcionat a mitges, en Demebele s'ha seguit lesionant, i l'Ans, després de la lesió no ha tornat a brillar (com l'Umtiti, però li donarem una altra oportunitat, o no, depenent de l'economia del club). La resta bé. Cal destacar la marxa de tres capitans, Piqué a mitja temporada i en Busquets i el Jordi Alba ara en acabar-la. sempre seran importants en la història del Barça, per molt detractors que tinguin, sobretot el de l'Hospitalet.

I ara, a veure com s'encara la propera temporada. Jugant a Montjuïc per la renovació del Camp Nou, i a l'espera de qui se'n va, i qui ve, quan ja tenim confirmat en Gündogan. A veure què més...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada