diumenge, 15 de març del 2015

QUÈ VOL DIR SER MESTRE AVUI

Aquest és el títol d'un llibre que recull diverses reflexions entorn l'educació que van tenir lloc durant uns debats el 2012.
Una bona colla de personalitats importants i referents en el món educatiu, mestres i directors d'escola parlen sobre l'escola partint de temàtiques diverses; per exemple: la implicació, lideratge, relació amb famílies, gust per aprendre...
És un llibre que has de llegir amb paper i llapis al costat per anar apuntant idees, frases i sentències que fan pensar molt sobre el moment que viu avui en dia l'educació, i sobre el paper que tenim els mestres en la situació actual. Interessant perquè hi ha opinions per a tots els gustos. Tot i que els autors van molt en una mateixa línia, això no treu lloc a què en algunes temàtiques, en unes pàgines un personatge et diu una cosa, i més tard una altra persona et diu tot el contrari. Feia gràcia que quan llegies alguna idea pensava ("oh i tant, quanta raó, això ha de ser així") i més tard,, et justificaven el contrari i pensava que també tenia raó!
Això demostra la grandesa del tema, la subjectivitat que va inherent a la nostra professió, i que ni tot és blanc, ni tot és negre. El gris també existeix, o més ben dit, una bona colla de grisos.
Compartiré algunes idees al bloc, i per començar, una frase extreta del llibre "Alícia" de Lewis Carroll: "Si no saps on vas, tan se val el camí que agafis". En el món escolar, ens ve a dir que si no tens clar el projecte del centre, perquè no el saps, no te'l creus, o perquè no existeix, no aconseguirem fer-ne res dels nens i nenes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada