dimecres, 2 de setembre del 2015

SELMA

Selma és el nom d'un poble de l'estat d'Alabama, als Estats Units. 50 anys després des ser notícia arreu del món, aquest any ho ha tornat a ser per la pel·lícula dels fets ocorreguts el 1965.
Des d'allà, Martin Luther King va encapçalar una marxa fins la ciutat de Montgomery per defensar el dret de vot dels negres, que en aquells moments, tot i ser legal, als estats del sud els impedien d'exercir. La repressió brutal amb què va respondre la policia va portar com a conseqüència que persones de tots colors i creences es trobessin al cap d'uns dies allà mateix per intentar reprendre la marxa.
La pressió va aconseguir que el president de llavors, Johnson, accedís a proclamar una llei que exigia que tothom pogués votar sense impediments.
La pel·lícula porta el nom del poble, Selma, i com la gran majoria de pel·lícules que aborden el drama racials dels EUA, les imatges de la violència racista et van impactant i posicionant clarament en favor dels drets humans com si no hi estiguéssim prou. En el fons, fa molt poc d'aquestes escenes, i, independentment del què es pensi sobre l'Obama, seria bo veure la cara de tota aquesta colla d'assassins intolerants com pairien i/o paeixen el fet de tenir un president negre.
Bona pel·lícula, que remou consciències i fan reflexionar cap a on anem.
Sense voler trobar paral·lelismes, perquè la temàtica és molt diferent, et ve el cap la situació actual al país, quan ens diuen que no podem ser independents (ni preguntar-ho!!) perquè és il·legal. També era il·legal que un negre begués de la mateixa font que un blanc, o que les dones votessin. Només cal creure en el somni i lluitar fins el final.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada