dilluns, 1 de maig del 2017

BARÇA FEMENÍ

D'ençà que per Setmana Santa de l'any passat vam anar a veure el partit de Champions del Barça femení, que ens hi hem anat aficionant i hem anat seguint els seus partits a través de notícies i aplicacions. Ha estat una bona manera de veure alguna cosa més de futbol que no pas el de tota la vida que coneix tothom, i també, per tal de trencar estereotips i normalitzar que les noies juguen a futbol, quan tens un MEC a qui aquest esport li agrada molt.
Aquesta temporada, hem anat al Miniestadi tes vegades a veure-les i també a la Ciutat Esportiva. Ens ho passem força bé, i de mica en mica les anem coneixent a totes, i podem començar a opinar sobre el seu joc, estratègies, etc.
En aquest moment, les han eliminat a les semifinals de la Champions. Mai havien arribat tan lluny en aquesta competició. Les noies del PSG, que les van eliminar també l'any passat a quarts, han passat per sobre de les nostres. I és que la diferència tant de preparació física, control del joc i qualitat és molt gran. En canvi a la lliga estatal, són primeres i amb possibilitats de ser campiones si no baden. Aquí sí que es veu diferència amb els altres equips.
Al meu entendre, però, crec que si el Barça s'ho vol prendre seriosament, i sembla que sigui així, cal renovar la banqueta. L'entrenador actual sembla que ja està esgotat. Té molt bones jugadores, i amb això va fent. Però quan es tracta de plantejar partits, sembla tot molt bàsic. Si volem competir a Europa, cal canviar l'staff tècnic i preparar-les per competir-hi.
Dóna la sensació que hi hagi dos nivells al vestidor, les "populars" i les que no ho són. l'equip titular és gairebé sempre el mateix. Llavors passa que quan es fan canvis a la segona part, el partit sempre s'anima perquè surten noies amb ganes de fer-ho bé (Bàrbara, Patri, Koko...) És evident que jugadores com l'Alèxia, la Jenni, la Vicki... han de ser titulars, però potser cal començar a canviar dinàmiques i un toc d'atenció per a què s'espavilin.
Un últim apunt sobre aquest tema, que no té a veure amb les noies. Al partit de semifinals contra el PSG, a la junta se'ls va ocórrer convidar a gent de la grada d'animació del barça masculí, per tal d'animar molt l'ambient. Error. Cert és que van animar, però ningú els va dir quin tipus d'espectadors tenen aquests partits, format gairebé en un 60% de menors d'edat, famílies, i noies que juguen a futbol en equips de base. Va haver-hi insults a l'altre equip, paraulotes i càntics molt poc encertats en un dia com aquell. Si per animar només saben insultar que se'n vagin a una altra banda.
Si el Barça vol fer créixer l'ambient i aquest esport, hauria de pensar altres maneres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada