dimecres, 29 de novembre del 2017

FAMÍLIES I MESTRES, ENTENDRE'NS PER EDUCAR

Aquest llibre és de l'Anna Ramis, reconeguda mestra i pedagoga i creient defensora d'una bona relació entre mestres i pares. No ens podem imaginar que la relació entre aquests dos agents educatius tan importants en la vida dels nens i nenes no pugui ser d'una altra manera, però tots sabem del cert que algunes idees preconcebudes i prejudicis per part de les dues bandes fan que aquesta relació no sigui tan fluïda com hauria de ser.
El llibre, ben distribuit en diverses temàtiques que corresponen als seus capítols, va llençant idees i suggeriments que han de fer reflexiona sobra la importància de paraules com el diàleg i l'empatia. Va alternant la visió des de cada un dels bàndols, però és cert que més o menys a partir de la meitat del llibre, se centra sobretot en la branca familiar de l'alumne i deixa més de banda la de l'escola. Al meu parer, falta més indicacions per al professorat per tal de posar elements de reflexió o iniciatives per tal de reforçar el vincle.
Potser ja està pensat així. De fet, és possible que per part dels mestres, les 4 idees que exposa són tan peces clau, que no cal donar més voltes. Tot i així, per exemple al capítol dedicat a les reunions d'inici de cus, sí que crec que manquen propostes.
Al cap i a la fi, les idees que llança són molt de sentit comú, i quan estàs molt atent a aquests temes, els notes molt de calaix. Per als pares: parlar bé dels mestres davant dels fills, obligat; i participar a l'escola (Ampa, etc...) enriquidor per tothom. per als mestres: canviar el llenguatge amb el què parlem a les famílies, que no ens entenen! I per atots dos: confiança, confiança i confiança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada