dimarts, 15 de gener del 2013

EXTRAESCOLAR

Avui, com molts dilluns del curs escolar, m'he quedat fins les 19h a l'escola fent reunió, seguiment de programacions i totes aquelles tasques tan poc agraciades que hem de fer els mestres força sovint (ai... sort que comparat amb la satisfacció de la feina, això no és res...)
Total, que quan ens quedem a la classe, tenim la casualitat de ser espectadors auditius de l'activitat extraescolar amb més tirada a l'escola: el bàsquet. Algú pensarà que ara ho vaig a criticar perquè els tinc mania, etc, etc... Doncs, home, a veure, no va per aquí la cosa. I és que quan penso en les activitats extraescolars dels nens, d'entrada penso en positiu.
Crec que és bo que els nens facin alguna activitat extraescolar a la setmana. Primer apunt: que en facin alguna. Trobo poc afortunat que hi hagi nens i nenes que facin activitats extraescolars cinc dies a la setmana més el dissabte. Quina mania que tenen alguns pares de convertir l'agenda dels fills en una còpia de la seva... Com si no anessin prou estressats...
També crec que aquesta activitat extraescolar és important que el nen/a l'esculli, sempre amb la sàvia orientació dels pares, però que sigui alguna cosa que li agradi al nen! Encara recordo un nen que va anar a unes colònies d'estiu i deia: "Els meus pares m'han castigat a venir de colònies." Aaaaah, quina aberració!
I per molt extraescolar que sigui, la qualitat educativa de la mateixa ha de ser bàsica. El tracte als nens i nenes, el respecte, el vocabulari, la transmissió de valors... i aquí, no us ho negaré, és on crec que podrien millorar moltes de les activitats extraescolars que hi ha. Si els mestres tractessin els alumnes com alguns responsables d'aquestes activitats ho fan, tindríem els mossos trucant-nos a la porta cada dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada