dilluns, 11 de novembre del 2013

TEMPS DE CENDRES

Temps de cendres és l'últim llibre que ha passat per les meves mans, ulls i cervell. Escrit per en Jordi Molist, és la continuació de Promet-me que seràs lliure, i segueix les alegries i misèries d'un home, en Joan Serra, llibreter.
La primera part em va agradar força, i aquesta segona no es queda enrere. Al meu parer, no la supera, però tampoc no decep. La recreació històrica és molt bona, i una de les virtuts del llibre és la contínua vinculació amb el personatge central. No és que m'identifiqués, ja que les circumstàncies són totalment a les antípodes, sinó que es crea un sentiment d'empatia, de familiarització amb el personatge molt grans.
Personalment, patia molt per aquest noi, en Joan Serra. Potser per aquest motiu, penso que arriba un moment que sembla un culebrot (no despectivament), pel fet de què li passen coses una darrere l'altra, sense deixar passar massa capítols deixant-lo viure en pau. Contínuament ha d'anar amunt i avall per tirar endavant la seva vida i la de la família, intentant complir la promesa feta al seu pare, ser lliure.
Hi ha algun moment que dóna per pensar: " Renoi, sembla que li passin totes les desgràcies!", i això et porta a pensar si cal que la història sigui tan llarga.
Però bé, bon llibre i gran lectura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada