Avui hem tingut ocasió de fer una visita escolar a les coves del Toll, a Moià. Feia temps que no treballàvem la prehistòria amb els nens i nenes, i quan va sorgir el projecte, vam voler canviar la tradicional excursió a la Cova de la Font Major a l'Espluga de Francolí per les del Toll.
Ens han acompanyat dos educadors, un noi i una noia. Amb ella hem recorregut la cova i amb ell, hem reforçat tot el què ja havíem après a classe. El què m'ha animat a escriure aquesta entrada amb el títol PASSIÓ, és l'estona viscuda amb el jove arqueòleg que ens ha explicat la diferència entre els diferents "homos", ens ha fet foc a l'estil paleolític i ens ha ensenyat a fer un brunzidor.
Moltes vegades, quan valorem una sortida escolar, comentem que depèn moltíssim de la sort que tinguis amb el monitor que t'acompanya. Si tens sort, pots tenir un educador que enganxa els nens, els motiva i els ensenya amb eficàcia i qualitat. Altres vegades, pots tenir un monitor que no domina el tema, que fa la feina sense esma ni cap gràcia; en aquest cas, els nens responen amb una atenció mínima.
Avui hem tingut sort. Es notava la passió que tenia en Jofre per la prehistòria, pe com ho explicava, com ho vivia, com es feia entendre... Venia de gust sentir-lo, perquè amb les seves explicacions segur que els meus alumnes han entès molt millor alguns aspectes treballats que se'ns escapaven.
desconec si l'educador gaudeix d'explicar a nens i nenes tot el què sap un dia í i l'altre també. Jo crec que sí, perquè si no, és impossible fer-ho tan bé i motivant d'aquesta manera. I és que quan una cosa t'agrada, ets capaç de fer-ho viure al més desconnectat. Tant de bo tots els educadors poséssim la mateixa passió que en Jofre!
at de tots.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada