dimecres, 7 de gener del 2015

L'ANY NOU COMENÇA DEMÀ

Tot i ser 8 de gener, tots els mestres sabem que demà és el primer dia de l'any. Des de l'1 de gener fins avui ha estat com un pre-escalfament a la realitat del dia a dia.
El 8 de gener (gràcies per deixar-nos jugar avui) és el retorn a la rutina, i en el nostre cas, el retorn a l'escola. Els nens i nenes arribaran amb ganes d'explicar que els han portat els Reis, o el tió, o el vell vestit de vermell... o en el pitjor dels casos, tots tres!! És un moment que personalment intento evitar dins de l'aula. Ja s'ho explicaran entre ells, no en tinguem cap dubte! Però fer-ho en veu alta, a mi no m'agrada. I per dos motius: el primer és que evito posar-me malalt al saber el què els han portat els Reis, totes aquelles joguines o mandangues diverses que no són per a ells però que la societat els manipula per a pensar que els toca; l'altre motiu és per les inefables comparacions entre les criatures. Sí, sempre han existit i existiran aquestes comparacions, enveges, etc. però no cal que els mestres les incitem. És clar que un bon educador pot canalitzar i redreçar amb talent aquestes situacions i evitar que sorgeixi un moment de crisi a la classe capgirant frases, opinions, etc... però la veritat... cal començar així el trimestre? De veritat?
Res, que demà sant tornem-hi, i compte, que estem a tercer, i comença el trimestre del teatre altra vegada! Aquest any, "La volta al món en 80 dies" i "Pinotxo". Dos reptes diferents, nous i que afrontarem amb més ganes i il·lusió que no pas sabent que a gairebé tots els han comprat una tablet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada