dimecres, 14 de gener del 2015

INFÀNCIA SEGRESTADA

La Mònica Planas (Crítica de tv), en un dels seus articles al diari ARA es fa ressò del programa ofert la nit de Reis a TVE. Com bé explica, en aquell programa utilitzen nens i nenes per a vestir-los de manera adulta i fer-los cantar cançons adultes amb coreografies adultes.
Ja fa temps que els canals de televisió fan servir menors d'edat per a augmentar l'audiència del programa. per una banda, volen fer que els nens mirin els seus programes (ells s'ho empassen gairebé tot), i per altra banda, hi ha aquesta mania dels adults de "fa gràcia veure un nen fent el mateix que els grans, què monus, etc). Això ja fa anys que dura en diversos programes de totes les cadenes, ja siguin programes de cantar, com masterchef's, és igual, tot val! Curiós que la gent s'escandalitza perquè determinades marques de llenceria fan sostenidors amb "relleno" per a nenes petites, però després no passa res quan aquestes nenes surten per la tele imitant la Miley Cirus. Personalment sempre he fet públic el meu rebuig per a tota aquesta moda, la veritat és que quan em topo amb un programa d'aquests he de canviar ràpid de canal perquè em molesta molt.
Llavors, quan arriba tv3 i et fa l'Oh happy day per nens... llavors què? No passa res? És tot molt blanc, no es denigra, els nens no se'ls fa vestir inadequadament, etc... Doncs res, tampoc em va agradar. Per molt simpàtic que fos, no deixa de ser un seguir l'estela d'aquests programes, un intent de veure com funcionen. TV3 ha utilitzat nens moltes altres vegades en altres programes. Normalment sempre se'ls ha tractat com a nens, però d'aquí a caure a la temptació d'aconseguir audiència com sigui, tan sols hi ha un pas. Esperem que segueixin sent pinzellades breus. Però si ho podem evitar, evitem-ho. I deixem que els nens siguin nens d'una santa vegada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada