dimecres, 30 d’agost del 2017

EL DESCOBRIMENT DE LES BRUIXES

M'és difícil fer una valoració d'aquest llibre. Després de força temps magrejant-lo per les llibreries, la proximitat de l'estiu me'l va fer comprar. L'argument semblava atraient. I la veritat és que a mesura que l'anava llegint, hi anava entrant amb interès.
Una bruixa que renega de la seva condició es topa amb un llibre encantat i això provoca que apareguin interessats en aquest manuscrit, personatges de les tres races no humanes: bruixes, dèmons i vampirs. L'emoció i la intriga estan servits en aquesta novel·la, i mantenen l'atenció molt bé.
Però és veritat que a mesura que avançava, hi havia força parts poc emocionants, molt centrades en la relació entre la noia i un vampir (similitud amb la saga de la Bella Swan), cosa que l'autora ho vol fer d'aquesta manera, però que "canten" una mica, ja que, enmig de tant perill com corre, sembla que passen molts dies en pau. Fins que, de cop i volta apareix un dels "perseguidors" i es munta un "Sant Cristo Gros", per tornar a la calma poc després. Així doncs, molts altibaixos en el ritme.
El pitjor és quan te n'adones que estàs acostant-te al final de llibre (més de 700 pàgines) i no sembla que tingui intenció de resoldre's la trama. És que potser hi ha una segona part? Miro i remiro la solapa, les explicacions, i enlloc diu que es tracta de cap trilogia ni res, però cada vegada apareixen coses noves, i no s'està solucionant el problema.
Finalment es confirmen les sospites. Hi ha una continuació. Em sento una mica enganyat, ja que no me'l vaig començar pensant en cap saga, sinó en llegir una història fantàstica amb un principi i un final. Quina mania en allargar trames! A més, es nota que ha hagut d'embolicar molt la troca amb altres subtrames per fer-ho així. Doncs per tenir 700 pàgines i escatx, la veritat que no calia allargar-ho tant. La fas més curta i pimpam.
Així que regust agredolç. Per una banda bé, ja que és interessant, però per l'altra, decebut perquè s'allargui inútil
ment. Es podia tancar la trama en un sol llibre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada