dimecres, 26 de juny del 2019

MUNDIAL DE FUTBOL

Em sap greu no haver dedicat cap línia encara al mundial de futbol que s'està celebrant a França amb les seleccions femenines. aquesta parada d bloc ha coincidit amb la fase de grups sencera i l'inici dels vuitens de final.
Ara ja estan enllestits els emparellaments de quarts de final. Primer de tot cal dir que clar, fa quatre anys ni sabia que es jugava aquest mundial. Gràcies a haver obert els ulls amb el Barça femení, aquest any seguim els partits, coneixem les seleccions que juguen, moltes jugadores, tenim l'àlbum de cromos i fins i tot hem fet una porra!!
Les vuit seleccions que s'enfrontaran a partir de dijous són: Anglaterra i Noruega; França i Estats Units; Itàlia i Holanda; Alemanya i Suècia. Com a la Champions femenina, ha quedat una part del quadre molt potent, amb quatre de les millors (a més hi havia Brasil i Espanya), mentre que a l'altra banda, la teoria diu que la cosa està fàcilment entre Holanda i Alemanya. Fins a aquest moments hem vist partits interessants, però sobretot molt emocionants. Hi ha hagut molts penals xiulats, molta utilització del VAR, que ha desesperat força a algunes seleccions, però la que més, Camerún, que va estar a punt de marxar del camp indignades, quan malauradament, amb el VAR, la fiabilitat és molt alta.
Podríem esperar grans noms, però per ara estan força repartits. Ens esperarem al final per poder parlar de les millors jugadores que haurem vist. I ara mateix, favorita! A la porra hi tinc els USA, actuals campiones i màquines esportives. Van començar clavant un 13 a 0 a Tailàndia, però després ja els a costar molt guanyar a Suècia i Xile. A vuitens van eliminar Espanya, però per 2 a 1 i els dos gols de penal. Així que una de dos, o no són tan potents o estan a mig gas per poder arribar a tope a semifinals i final. Parlant de les espanyoles, han arribat més lluny que mai, però a part de trobar-se amb les campiones, els ha mancat gol. Van marcar 3 a Nigèria (dos de penal) i després cap a Xina ni Alemanya. Ara bé, les coses com siguin, van jugar molt bé contra els USA tot i perdre. Però què hi farem... eliminades! PAM!
Noruega i Anglaterra, està força igualat, tot i que Anglaterra és de les que està jugant millor de totes les que hem vist, mentre que Noruega, sense Heldelberg, s'encomanen a la nova jugadora del Barça, Graham, que ho fa força bé, però sola no se'n sortirà. França i Estats Units, ja està considerada la final anticipada. Les franceses, com a amfitriones, han desplegat un molt bon joc, tot i que no han mostrat tanta superioritat com tenen (igual que les ianquis) Veurem què passarà... Holanda té Martens i un bon equip (campiones de l'Eurocopa de fa dos anys), per tant haurien de passar, però Itàlia s'ha convertit en l'equip revelació. Ningú comptava amb elles, i ja estan a quarts! Alemanya sempre hi és, i és qui ho té més fàcil per arribarà a semifinals. Bé, seguirem expectants a com es va desenvolupant...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada