dissabte, 24 de setembre del 2022

MISS MARVEL

Una sèrie Marvel que la tenia desada la llista de pendents per veure, però mai trobava el moment per fer-ho. No acabava de veure clar quin interès podia tenir, tot i la novetat de ser la primera superheroïna musulmana. Evidentment, aquest no era el motiu. Quan veia el tràiler, no sé... la veia massa simplona.

Però un bon dia de planxa vaig decidir passar l'estona veient el primer capítol. I... mira, va ser interessant, em va distreure força. Encara vaig trigar una miqueta amb el segon, però a partir d'aquest, ja està. Vaig veure per on anaven les coses, la manera de fer l'edició, el muntatge, la trama... Res, que de vegades surt malament, però aquest cop, anar amb les expectatives baixes acaba portant-te una sorpresa agradable. No sé ara mateix en quina posició del rànquing quedarà, perquè té grans rivals difícils de superar per història i mite, però possiblement seria la primera de les que anirien darrere de les gegants.

Així doncs, ens trobem amb una adolescent musulmana (gran casting) de New Jersey que troba una polsera de la seva besàvia que li atorga poders. Ella, que és una fan incondicional dels Avengers, però sobretot, és clar, de la capitana Marvel. El què al principi sembla una trama poc agraciada, de mica en mica va obrint horitzons, i a l'habitual argument d'acostumar-se als nous poders i veure què poder fer amb ells, van apareixent els habituals del govern que volen saber qui dimonis és i controlar-la, el grup de personatges que sí coneixen la història de la polsera i es posen en contacte amb ella, la història de la seva família (súper-interessant aposta per al documental història acostant-nos a la partició de l'Índia i el Pakistan, un fet històric de grans repercussions, desconegut per la majoria a no ser que hagis vist Gandhi).

Es desenvolupen doncs, en només sis capítols, quatre subtrames ben lligades i connectades entre elles. De totes maneres, la sèrie és una campana de Gauss, com deia amb un primer capítol sense pena ni glòria, i un crescendo amb el segon que manté el llistó molt amunt en el 3r, 4t i 5è. El 6è va baixant per poder oferir un tancament de la sèrie. I sí, la sèrie es tanca, però la típica escena post-crèdits, et torna a fer un "subidon", perquè no t'esperes el què passarà, i que és el reclam per una nova pel·lícula Marvel, que justament es dirà "The Marvels", que lligarà la capitana amb la Miss i alerta, també amb la Monica de Wandavision. Embolica que fa fort.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada