divendres, 16 de setembre del 2022

L'ÚLTIM 24

Fa un any i tres mesos, vaig repescar d'una plataforma la sèrie 24 d'en Kiefer Sutherland. En aquella entrada explicava que era una sèrie d'acció molt original de la qual en vaig veure la primera temporada en directe, l'any 2001, però no la vaig seguir tot i que em va agradar molt. 

Doncs el juny de l'any passat la vaig tornar a veure, i aquest cop sí, he anat seguint les temporades, fins que aquest setembre l'he acabat, amb el què ha estat la novena i darrera tongada de capítols. Es podria dir que la vuitena temporada era ja l'última. Tota la trama va encaminada al seu final. Però la pela és la pela, i quatre anys després, van decidir tornar a donar-li vida. Aquesta novena temporada compta però, amb 12 episodis. En l'últim, als minuts finals fan un salt de "Dotze hores després" per completar els 24. Apart d'aquest, hi ha altres canvis importants, com que l'acció es trasllada a Londres. Per la resta, acció sense parar en el més pur estil 24. Apareixen personatges claus i reapareixen altres per donar més joc a la trama. Res sembla especialment impostat, però realment  tot té un regust d'afegitó que tot i no sobrar, tampoc feia falta.

Com és típic en aquesta sèrie, hi ha un continu de situacions rebuscades per donar el màxim d'interès en tot el què passa. La trama principal mana, i un cop s'acaba, allarguen una miqueta per trobar el final. És cert que aquest cop, haurien hagut de suar tinta per allargar fins els 24 capítols. Ja està bé que s'hagi quedat en dotze. Però un cop més, han aconseguit mantenir el meu interès en tot el què està passant. Han estat quinze mesos en què veure aquesta sèrie ha estat un dels moments d'evasió de la realitat més aconseguits. Les altres sèries que estic veient, estan bé, però no han aconseguit el mateix (esperant veure la preqüela de Joc de trons i del Senyor dels anells).

Només dos apunts més. El final. Era el moment de tancar definitivament la carpeta. No ho fan, perquè sempre els queda l'esperança de fer una desena tempirada, cosa que difícilment passarà (tot i que ja se sap que tot és possible), però el final hauria d'haver estat definitiu. Esperava una explosió per tancar i no es produeix. I segona cosa, el personatge de la Chloe O'Brian, tan antipàtic quan apareix a la tercera temporada, però que s'acaba convertint en el personatge més carismàtic de la sèrie, amb la seva manera d'afrontar sobretot la relació amb els altres. El canvi que pateix en aquesta darrera temporada no m'acaba de convèncer. Volien una cosa nova i ho aconsegueixen, però perd tota la seca personalitat que l'ha fet tan important com el mateix Jack Bauer.

I fins aquí 24. Ara ben aviat, tancarem també el cicle de The walking dead. Espero que sigui molt digne.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada