dimarts, 23 de juny del 2015

EL DESCONCERT DE L'INDEPENDENTISTA

Parafrasejant el llibre "El desconcert de l'educació" d'en Salvador Cardús, m'he pres la llicència de titular així aquesta entrada. I és que no passa setmana en què alguns dels actors d'aquest drama (perquè ja fa temps que va deixar de ser una comèdia) no ens sorprèn amb algun estirabot, sentència o imatge que desencisa a la massa social.
Mai havíem estat tan a prop i tan lluny a la vegada...
Mai havia parlat tan poc en aquest bloc sobre el procés com en aquest 2015. I és que em fa tanta por seguir-me il·lusionant com desil·lusionar-me de cop. Vaig seguint els esdeveniments amb l'esperança d'arribar a bon port, però sense exterioritzar massa, no fos cas que s'ho emportés tot el vent. I això que com deia, no hi ha dia que no hi hagi alguna cosa a dir.
darrerament, el resultat de les eleccions municipals, la pregunta d'Unió i el posterior trencament (per fi) de CiU, la posada en marxa de la nova campanya d'Ara és l'hora, les idees d'en Wert d'allargar el període de matriculació perquè no estava clara l'opció "ensenyament en castellà"... N'hi ha per donar i per vendre!
La més nova, la darrera proposta de l'Artur Mas, cedint el protagonisme de les properes eleccions a l'ANC, Òmnium i AMI. Ni una hora va passar en què els suposadament amics de la causa, ja ho criticaven. I tant que es pot criticar! Segur que hi ha altres maneres de fer-ho, segur que hi ha defectes! Però el problema és que malauradament, encara no han entès que tenim una oportunitat històrica davant nostre. I que aquesta oportunitat no la podem deixar perdre sota cap concepte.
Tant de bo es deixessin tots de partits polítics. Ja ho sabem que estan podrits, oblidem-los per una vegada. ara és el moment de la independència, i s'ha d'aconseguir amb tothom, dretes i esquerres, pijos i indignats, catalanoparlants i castellanoparlants, de Vic i de Santa Coloma... TOTS! I per tenir aquesta majoria, cal deixar-la ben clara, cosa que només es pot fer si hi ha una única candidatura, amb qui sigui: Mas, Junqueras, Fernàndez, Forcadell, Casals, Vila d'Abadal... qui sigui! No entenen que l'important no són les persones? Que l'important no són les sigles? De debò no se n'adonen? Tan poca vista tenen?
M'importa una m.... que siguin d'ideologies diferents, que no s'entenguin en segons quins temes... ara és el moment de la independència, i ens calen 2 milions i mig de vots a favor. Què diferent seria, de cara al món, tenir aquests vots en un sol bloc i no haver-los de sumar entre tres, quatre o cinc candidatures.
Que el què proposa el Mas és irreal, demagògia, blablabla... Però almenys s'està movent per a aconseguir-ho de debò.
Aix... és que estic emprenyat com no paren de tirar-se els plats pel cap!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada