dimarts, 2 de juny del 2015

UDC...UNIÓ A ESPANYA

Deia l'Antoni Bassas a la seva editorial del diari ARA:
Si tu no pots decidir com ensenyes a les teves escoles, ni posar un impost als bancs, ni ajudar els que passen fred, ni penjar una bandera en un lloc públic, no pots pagar els farmacèutics  ni assegurar l’atenció a la dependència perquè no pots disposar dels diners del teu esforç fiscal, si no pots votar l’estatus polític que vols per a la teva relació amb l’Estat, si s’inventen idiomes per negar que el teu es parli a altres llocs de la Península, i fins i tot t’avisen que potser prohibeixen xiular l’himne per llei, tens algun motiu per pensar que vius en un estat que val la pena?
President Mas, senyors Junqueras i Fernàndez, senyor Herrera, senyora Colau: què esperen. Què esperen a fer un senyal d’unitat davant un mur que sabem que podem saltar si agafem impuls col·lectiu?
Em sembla que quan deu haver llegit la pregunta que volen fer els de Unió a la seva militància, se li deuen haver posat els ulls en blanc... com a mínim. I és que bromes a part, que en són moltes les que se'n poden fer, val la pena pensar en el què han fet: demostrar el seu nivell de maduresa política, la seva ineptitud, mesquinesa... i tots els qualificatius possibles. Si us plau, tornem a llegir les paraules d'en Bassas i preguntem-nos què nassos esperem a seguir dins l'estat espanyol. El mateix estat que en horari infantil avui ha programat a la televisió una cursa de braus, amb la deplorable imatge del toro morint dessagnant-se; això sí, anem a engarjolar als que xiulen el "himno sagrado"... Que els espanyols siguin això fa llàstima, però que els catalans siguin capaços de seguir marejant la perdiu és desesperant.

Catalans, catalanes... gent d'Unió que ens heu demostrat un elevat grau d'inutilitat (ho sento, costa trobar adjectius sense menyspreu)... visc a Catalunya! (amb cada vegada menys il·lusió gràcies a vosaltres.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada